54.166.207.223
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181018034502_osz.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Lukács nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2012.10.12 - XXIX. Börzsöny-Naszály MATT

Mi az a Túlélőtúra?

Először is tisztázzuk, hogy mi NEM!

NEM teljesítménytúra!
NEM féregevéshez hasonló szívások sora!
NEM hétvégi kiruccanás a természetbe!
NEM élet - halál harc!

Nem túl egyszerű egy mondatban megfogalmazva: Egy tájékozódási, stratégiai, ügyességi és logikai feladatokat is tartalmazó csapat-, túraverseny.

A túraverseny menete 20 lépésben:

A résztvevők adott időpontig e-mailben vagy postai úton elküldik nevezéseiket a szervezők részére.

A túra napján este 20:00 óráig egyénileg a túra bázisára utaznak.

A regisztrációnál leegyeztetik a nevezési lapon elküldött adataikat a szervezőkkel.
Majd elfoglalják a szállásként rendelkezésre álló intézmény tornatermét (hálózsák, polifoam szükséges!).

A résztvevők péntek este 21:00-tól egy közös eligazításon vesznek részt, amin megismerhetik a túra sajátosságait.

A 2 - 5 fős csapatok péntek este a közös eligazítás után rajthoz állnak. A rajtnál megkapnak egy előre kijelölt pályát valamilyen trükkös feladat formájában. A feladat megoldása során kirajzolódik a pálya, ami 30 - 50 db objektumból áll. A csapat ezeket az objektumokat bejelöli az általa hozott turista térképre. Miután kirajzolódott a pálya a csapat kialakít(hat)ja saját stratégiáját. Ugyanis a különböző objektumok megtalálásával és igazolt érintésével a csapat pontokat kap. Amelyik csapat a legtöbb pontot szerzi, az lesz a győztes! (Tehát nem biztos, hogy az, aki a leggyorsabb, a legerősebb, vagy a legszebb!).

A csapat a startnál megkapja a menetlevelét, amire feljegyzésre kerül a start pontos ideje, ugyanis ekkortól indul a csapat rendelkezésére álló 20 óra menetidő (ekkor péntek éjjel van!).

A csapatok külön - külön indulnak, kötetlen útvonalon járják be a pálya saját maguk által meghatározott részét, miközben próbálnak minél több objektumot megtalálni.

Némely objektumokon pontőrök teljesítenek majd szolgálatot. Akiknek az a dolguk, hogy a beérkezett csapatoknak szellemi, logikai, ügyességi más jellegű feladatokat adjanak. A feladat sikeres megoldásával újabb pontokat szerezhetnek a csapatok. A pontőrök ellenőrzik is a csapatokat (például, hogy szétváltak-e)!

A 20 órányi menetidő letelte előtt a csapatoknak vissza kell érkezniük a bázisra, a korábbi start helyére, és le kell adniuk a menetleveleiket.

Azok a csapatok, akiknek nem sikerül szintidőn belül visszaérkezniük a bázisra, büntetésképpen pontlevonást kapnak.

Célba érkezés után mindenki kap egy tál meleg (kiadós) vacsorát, és másnap (vasárnap) reggelig regenerálódhat.

Éjszaka kiértékelésre kerülnek a leadott menetlevelek, amik alapján megszületik a végeredmény.

Vasárnap reggel a hivatalos eredményhirdetésen mindenki megkapja az oklevelét, egy kitűzőt és a jobbak külön díjakat is.

A legvégén a győztes csapat megkapja a vándorserleget is, amit a következő túráiig a magáénak tudhat.

Ezután a résztvevők egyénileg, fáradtan, de élményekkel teli elhagyják a rendezvény helyszínét.

A túra során közlekedési eszközök használata a csapat, versenyből való kizárását vonja maga után. A túra alatt a szervezők folyamatosan készenlétben állnak telefonon, valamint néhány autóval is az esetlegesen eltévedt, vagy lesérült csapatok, résztvevők mentésére. A túrán mindenki csak a saját felelősségére vehet részt, ezt a startnál aláírásával igazolnia is kell.

Amit a túra adhat neked:

Meg tanulhatsz térképpel és iránytűvel tájékozódni egy ismeretlen helyen még éjszaka is.
Megismerheted azt az érzést, amikor eltévedsz! De azt is, amikor visszatalálsz az elvesztett útra.
Rájössz, hogy ennek a túrának a lényege nem a győzelem, hanem egy olyan élmény, amit a legjobb barátaiddal együtt, közösen élhetsz át.
Megismerhetsz más, hasonló érdeklődésű embereket, más-más intézményekből, az ország legkülönbözőbb helyeiről.

De talán a legizgalmasabb, hogy megismerheted saját magadat!

Mennyire vagy képes?
Mennyire vagy képes alkalmazkodni?
Mennyire vagy csapatember!
Mit jelent részének lenni egy csapatnak egy közös cél érdekében!

Egy ritka lehetőség mindezekre! Gondold át, és találd meg azt a 2-3 embert, akire rá mernéd bízni magad!

Túravezető:
Matt
Indulás:
2012.10.12 20.00 (péntek)
Érkezés:
2012.10.14 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
70 km
Szintemelkedés:
1500 m
Hosszú vagy több napon át tartó, megterhelő túraegy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Több napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Nappali és éjszakai vegyes túratömegközlekedéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
A költségekről:
A túra önköltséges! Az önköltség tartalmazza a túraszervezést, szállást, zuhanyozási lehetőséget, ajándék pólót, kitűzőt, oklevelet, meleg vacsorát, hideg reggelit, egyéb ajándékokat.További infó: http://www.tulelotura.hu/
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Mi is az a MATT?
A mindenre elszánt országjárók, ha esik, ha fúj, önként dalolva mennek el a MATT túlélőtúrára. A részvétel és az ész a fontos, nem a haj! Mindegy, hogy cikkcakkban vagy ló lépésben közelednek a térképkockákon bejelölt cél felé, a végeredmény ugyanaz: sakk-MATT.
Az önkéntes túlélők pontokra vadásznak. Képesek még éjjel is csapatostul a sűrű, sötét erdőben bóklászni, ázni-fázni, elemlámpa fényénél térképet bogarászni, mindezt minél több pontért. A kalandvágyó turisták ellenfele: természetesen a többi csapat és az idő. Húsz órájuk van a csapatoknak, hogy túléljék a túrát. Valaki elvérzik a csatangoló csatában, valaki kiállja még a legnehezebb próbát is. Egységben az erő, magányos farkasok kíméljenek! Kettő, három vagy négyfős csapatok indulhatnak el a MATT-on, ezen a társas bulin.

Mi is ez a rejtélyes mozaikszó? Magyar Felsőoktatási Túlélő Túra. Az agrárosok indították el a túlélő lavinát 1998-ban, ami az óta nagyon sok vállalkozó szellemű természetbarátot sodort magával. Szépen lassan bebarangolják az egész országot, játszanak, ismerkednek, borozgatnak, jókat beszélgetnek, és esténként több százan pihenik ki a hosszú út fáradalmait egy tornateremben. Szórakozz kötetlenül a kötetlen pályán!
Mindegy, hogy merre mész a terepen, a cél: ép bőrrel megúszni a kalandokat. Ne ijedj meg, hatalmas veszélyek sehol sem leselkednek rád, maximum egy kicsit eltévedsz az erdőben. Ha baj van, a szervezők, hipp-hopp ott teremnek. A túléléshez szükséges legfontosabb cuccoknak azonban ott kell lenniük minden csapatnál: turistatérkép az éppen aktuális harcmezőről, iránytű vagy tájoló, mobiltelefon, aprópénz, íróeszköz és óra. A kalandorok ne induljanak el esőkabát, elemlámpa, hálózsák és egy napi hideg élelem nélkül!
A felszerelés fontos, de egy kis gógyi sem árt. Hegyen-völgyön menetelni mindenki tud, a legnehezebb akadályok sokszor az elmés feladatok. A szervezők szadi tesztekkel, elmés és mókás feladatokkal színesítik a túrákat. Az objektumok őrei is szeretnek kérdezősködni, kifaggatnak minden arra tévedő túlélőt. Sasszeműek és szemfülesek előnyben! Az őr kérdez: Hány oldala hiányzik a magaslesnek? Ha nem jártál ott és csak tippelsz, a lebukás garantált, a pontok ugrottak. A vándorkupa csak a legkitartóbb vándoroknak jár. A győztes csapat pontokban a király, ők pontosan tudták, hogy mikor és hol érdemes lenni. Könnyen és gyorsan plusz pontokhoz juthat mindenki, csak egyenruha, csapatzászló és egy jó adag erdőből kihozott szemét kell hozzá. A túrázók, miközben itt-ott bóklásznak, természetet is tisztogatnak. Az összegyűjtött szemetet pedig pontra váltják. Az a csapat amelyik renitenskedik, késik, vagy útközben széthullik, súlyos pontokat veszít. Érdemes tehát együtt és pályán maradni!
Kapcsolódő linkek:
2012-10-12in52