52.87.253.202
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20190120032002_tel.jpg
0
11
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Sebestyén nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.01.05 - BUJÉK 2013 egy kicsit másképp

Találkozunk a Mars (félre)vezette csapattal a Zsíros-hegyen, ám előtte még bevesszük a Szarkavárat, és a bátrabbak a Paprikás-patak vízesésében is megfürödhetnek. :)

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2013.01.05 07.55 (szombat)
Tájegység:
Budai-hegység
Táv:
15 km
Szintemelkedés:
500 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
CsigaKlauT.marcsiErvin
A költségekről:
Vonaljegyek a buszokra: teljes árú (350 Ft), Budapest bérleteseknek környéki kiegészítő jegyek (250 Ft).
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Aki szeretné együtt köszönteni az új évet
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Solymár határában áll a Szarkavár, amit érdemes bejárni, és szép kilátás nyílik a Mátyás-dombról a környékre. (A várról bővebben olvashattok a lenti linken.)

Innen a túrát az Alsó-Jegenye völgyben a Paprikás-patak mentén folytatjuk. A patakvölgy a Budai hegység egyik legszebb kirándulóhelye. A vízesés alatt megmártózhatnak az igazi fagyállók. :)

A patak mentén elérjük Budaliget határát, ahonnan a Középső-Jegenye völgy hosszabb emelkedőjén felmegyünk a Kerek-hegyre. Innen meg sem állunk a Zsíros-hegyig, ahol ha jól időzítünk, akkor összefutunk a Mars vezette csapattal.

A túra innen várhatóan több irányban fog folytatódni, egy biztos, a Nagy-Szénáson együtt köszöntjük az új évet, és búcsúztatjuk azt, ami elmúlt. A többiekkel leereszkedünk a hegy oldalába, ahol további fürdésre, hógolyózásra vagy időjárástól függően sárdobálásra nyílik lehetőség.

Én aztán a hegyet Nagykovácsi irányában hagyom el, hogy a Trendl házban falatozzunk, és csapolt Krusovicével öblítsük le az út havát/sarát/porát.
2013-01-05in266693
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com