34.203.225.78
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181213073001_tel.jpg
0
6
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Luca nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.01.26 - Fel a Schneebergre - hótalpon

Egynapos túra Ausztriába, a Schneeberg csúcsára, ezúttal hótalpon.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2013.01.26 05.30 (szombat)
Tájegység:
Ausztria
Táv:
16 km
Szintemelkedés:
1200 m
Extrém túra (sziklamászásos, kötélbiztosításos, ilyesmis...)extrém/magashegyi túrák - esetleg speciális felszerelést igénylő mutatványok (erről írj bővebben a leírásban...)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Galéria:
Teljes útiköltség:
7000 Ft
Összes egyéb költség:
500 Ft
A költségekről:
Útiköltség: benzinköltség kb. 22.000 Ft/autó + autópályadíjak
(10 napos autópálya matrica: magyar: 2.975 Ft, osztrák: 8 EUR)
Hótalp kölcsönzés 500 Ft, melyet a helyszínen fogok összeszedni. A hótalpakért kauciót fizetünk, ha valakinek saját hibájából tönkremegy, az kér(d)és nélkül vállalja érte az anyagi felelősséget.
Túrabot szükséges!
Felvonó 6,5 EUR (fakultatív!)
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Jó ismerősök (vagy tapasztalt magashegyi túrázók)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Startpontunk a 750 m magasan fekvő Losenheim. Megérkezés után felcsatoljuk a hótalpakat és útnak indulunk a sípálya körül-belül fel az Edelweisshüttéhez (1235 m). A kevésbé bevállalósak ezt a szakaszt felvonóval is megtehetik, így mintegy 1,5 km-t és 400 m szintemelkedést spórolva.

Az Edelweisshütténél tartunk uzsonnaszünetet, azután nekivágunk a túra további szakaszának a Schneeberg tömbjének északnyugati oldalában emelkedő Fadenweg-en. Utunk eleinte magas fenyvesek közt vezet a Kuchschneeberg fennsíkjára, majd a Schwarzkogel 1521 csúcsa előtt haladunk el. A Heinrich Kempel Hütténél ráfordulunk a hegytetőre vezető meredek ösvényre. A Fischerhüttét innen még egy másfél kilométeres kaptatón, kb. 500 m szintemelkedést leküzdve, törpefenyők között mászva érjük el. Fenn a tetőn a turistaház ilyenkor ugyan zárva, de egy melegedő helyiségbe be lehet húzódni az elemózsiánkat elfogyasztani. Ha marad erőnk/időnk, akkor egy csúcsfotó kedvéért felmehetünk a Klosterwappen 2076 méteren álló csúcsára is.

A csúcsról visszafordulunk, és ugyanazon az úton megyünk lefele, amin feljöttünk. Persze ez is érdekes lesz, mert visszafelé minden út teljesen más. :)

A hótalp kölcsönzést intézem, túrabotról mindenki gondoskodjon magának.

Mivel nekem ez az első téli magashegyi túrám, csak olyan bátor ismerősök vagy tapasztalt hegyi túrázók jelentkezését várom, akik így bevállalják a hegy közös bejárását. Olyan úton fogunk haladni, amin valószínűleg nem leszünk egyedül, mert több utazási iroda is szervez rendszeresen erre az útvonalra túrát, de mégis magunknak kell megküzdenünk a havas heggyel, azaz a Schneeberggel.
Jelenleg 1 autó tele, még max. 5 fő jelentkezhet köztük egy autóssal.
Kapcsolódő linkek:
2013-01-26in738220
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com