34.204.189.171
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20191020043002_osz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vendel nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.02.24 - Kalandozás a festészetben

A 19. század magyar festészetét ismerjük meg a Nemzeti Galériában

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2013.02.24 10.00 (vasárnap)
Tájegység:
Budapest és környéke
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kúl-Túra (Közös szinház, mozi, kiállítás, stb...)városnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2013.02.24 - Kalandozás a festészetbenVasárnap esős idő várható, múzeumba megyünk, a Magyar Nemzeti Galériába.
A 19. század magyar festészetében fogunk kalandozni az állandó kiállításon.

A 19. század a nemzetállamok kialakulásának, forradalmaknak és hatalmas technikai és tudományos fejlődésnek (vasút, gőzhajó, autó, villanyvilágítás, telefon, stb.) az időszaka, melyben egyesek nagyon gazdagok lettek, míg sokan mély szegénységben éltek. Olyan művészeti stílusokban alkottak a festők, mint a klasszicizmus, romantika, realizmus, historizmus, impresszionizmus, posztimpresszionizmus, szecesszió. Míg korábban egy-egy stílus évszázadokig uralkodó stílus volt, a 19. században egy század alatt jelent meg és tűnt el sok stílus.

Ezen a kiállításon nincsenek szövegek, csak a festők neve és a kép címe olvasható, és úgy fogom alakítani a programot , hogy csoportosan sokkal élvezhetőbb legyen, mint egyénileg.
El fogom mondani, amit tudok a görög, római mitológiából, a Bibliából, a magyar történelemből, a művészeti stílusokról, ami a képek megértéséhez szükséges és még művészettörténeti könyv is lesz nálam.
Ez nem egy egyéni kiselőadás lesz, hanem egy közös program, bárki hozzászólhat, elmondhatja, amit tud, amit észre vett, amit lát.
Mindenki választhat, hogy csoportosan vagy egyénileg akar haladni.

Teljes árú jegy: 1200 Ft, és aki akarja, az egész állandó kiállítást megnézheti, ami egy egész napos program is lehet. További információ: www.mng.hu .

Jelentkezés: E-mailben. Mindenképp írj e-mailt, akkor is, ha jelentkezésedet jelzed a Sétafikán! A legtöbb jelentkező csak e-mailben szokott jelentkezni, így ha a Sétafikán csak kevesen jelzik részvételüket, az nem jelenti, hogy kevesen is leszünk.

Találkozó: 10:00
Befejezés: 12:00 - 13:00
Jelentkezési határidő: a program előtti nap 18:00
2013-02-24in7322961
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com