3.236.97.49
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20200703071003_nyar.jpg
1
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Kornél nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.04.20 - Vácrátóti botanikus kert+Naszály

Tavasz korai virágai, virágzó fák, kaktuszok, Naszály lába, panoráma

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2013.04.20 09.15 (szombat)
Tájegység:
Cserhát
Táv:
11 km
Szintemelkedés:
300 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túravegyes megközelítéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Jelentkezés: írj a gabormturak@gmail.com címre, majd várj néhány percet, amíg megérkezik a válasz! Telefonon vagy SMS-ben nem lehet jelentkezni vagy információt kérni.

Találkozó: 9:15, Újpest Városkapu Volán állomás (XIII. kerület) jegypénztáránál. A metróval a Deák tér felől érkezve, gyalog a metró haladási irányával ellentétesen kell menni a jegypénztárig. Ingyenes parkolóhelyek vannak az állomás környékén.
Találkozó a helyszínen: Vácrátóti arborétum bejárata előtt, 10:00
A program rövid leírása:
2013.04.20 - Vácrátóti botanikus kert+NaszálySzombaton az ország legnagyobb botanikus kertjébe látogatunk el, a vácrátóti botanikus kertbe, ahol virágokban és virágzó fákban gyönyörködhetünk. Ráadásul egy külön házban nagyon szép virágzó kaktuszokat láthatunk, az üvegházban meg trópusi növényeket. Van két érdekes kiállítás is. Tavaly ilyenkor is voltunk ott, most viszont a lassabb tavaszodás miatt sokkal korábban virágzó növényeket láthatunk, mint tavaly. Utána egy rövidebb, de nem könnyű túra következik a Naszály lábánál, szép kilátóhelyeket érintve. Ez utóbbi helyre csak autóval lehet eljutni Vácrátótról. A résztvevők döntő többsége 25-45 éves. A program túra része főként fiataloknak és középkorúaknak fog tetszeni. Aki csak a botanikus kertbe akar menni, jelezze a jelentkezéskor. Ők busszal is visszajuthatnak Budapestre. Csoportos jegyet fogunk venni, és a kert bejárását 8-10 fős csoportokban tervezem, mert úgy élvezhetőbb.

További tudnivalók: http://w3.enternet.hu/gmarx/tudnivalok.html - itt a legtöbb kérdésre megvan a válasz
Mindenképp írj e-mailt, akkor is, ha jelentkezésedet jelzed a Sétafikán! A legtöbb jelentkező csak e-mailben szokott jelentkezni, így ha a Sétafikán csak kevesen jelzik részvételüket, az nem jelenti, hogy kevesen is leszünk. Telefonon vagy SMS-ben nem lehet jelentkezni vagy információt kérni.

Tervezett útvonal: Vácrátót - Szendehely, Katalinpuszta parkoló - látogatóközpont - kilátóhelyek - parkoló
Hossz: kb. 11 km, kb. 300 m emelkedővel
Nehézség: közepes
Utazás: autóval és tömegközlekedéssel. Egyszerre találkozunk, és ott helyben derül ki, ki fog autóval menni és ki tömegközlekedéssel.
Visszaérkezés: 16:30 - 18:30 (tömegközlekedéssel: 14:15 - 14:30)
Jelentkezési és lemondási határidő: előző nap 18:00
Útiköltség: 500-900 Ft (autóval), 1000 Ft (tömegközlekedéssel, BKV bérlettel)
Jelentkezési tudnivalók: Arra kérlek, hogy ha tudsz autóval jönni, gyere is autóval, ezzel segíted a program sikeres lebonyolítását! Ha nem autóval jössz, minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. A program előtti este minden jelentkező fog egy e-mailt kapni arról, hogy kinek jutott hely autóban, és kinek nem. Autópálya-matrica nem szükséges.

Legalább 15 fő szokott részt venni a túrákon, nagyon jó a társaság, ugyanakkor fontos figyelni a többiekre és alkalmazkodni hozzájuk. Közepes sebességgel fogunk haladni. Csak az jöjjön, aki elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Nem teljesítménytúra. Lehet fotózni, ha az nem hátráltatja a csapat haladását. Kutya csak pórázon jöhet. Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1 liter) hozni! Örömmel látom a kiránduláson a barátaidat is.

Rossz idő (nagy eső, viharos szél) esetén más program lesz vagy elmarad. Ebben az esetben előző este 10-ig értesítem a jelentkezőket.
2013-04-20in1510012
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com