34.231.21.83
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20200527094003_tavasz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Hella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.04.28 - Kaland a Mátrában

völgy, patak, sziklák, panoráma

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2013.04.28 09.00 (vasárnap)
Tájegység:
Mátra
Táv:
14 km
Szintemelkedés:
400 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Jelentkezés: írj a gabormturak@gmail.com címre, majd várj néhány percet, amíg megérkezik a válasz! Telefonon vagy SMS-ben nem lehet jelentkezni vagy információt kérni.

Találkozó: 9:00, Mexikói úti földalatti végállomás kijáratánál, a felszínen
Találkozó a helyszínen: Tar vasútállomás, Tar, Szondy György út 139 környékén, 10:15

A program rövid leírása:
2013.04.28 - Kaland a MátrábanVasárnap egy kalandos, nagyon látványos túrára megyünk a Mátra egy kevésbé ismert részébe, egy érdekes patakvölgybe. Most érdemes menni, mert elég kevés eső esik és így könnyebben tudunk járni a patakvölgyben. A program végén megnézzük Tar község több érdekes látnivalóját is.

További tudnivalók: http://w3.enternet.hu/gmarx/tudnivalok.html - itt a legtöbb kérdésre megvan a válasz
Mindenképp írj e-mailt, akkor is, ha jelentkezésedet jelzed a Sétafikán! A legtöbb jelentkező csak e-mailben szokott jelentkezni, így ha a Sétafikán csak kevesen jelzik részvételüket, az nem jelenti, hogy kevesen is leszünk. Telefonon vagy SMS-ben nem lehet jelentkezni vagy információt kérni.

Tervezett útvonal: Tar - Csevice-patak - Sűrűpuszta - Szakadás-árok - Farkaslyuk-tető - Farkaslyuk-barlang - Tar
Látnivalók: völgy, sziklafalak, kilátóhelyek, barlang, patak, források, buddhista sztúpa (szent hely), középkori eredetű templom, Pokoljáró Tar Lőrinc várának romjai
Hossz: kb. 14 km, kb. 400 m emelkedővel
Utazás: csak autóval. Akiknek van autójuk, helyet adnak azoknak, akiknek nincs
Visszaérkezés: 18:30 - 19:30
Jelentkezési és lemondási határidő: előző nap 18:00
Útiköltség: 1400-2300 Ft. Ha nincs elég autós jelentkező, kisbusz bérlését tervezem, profi sofőrrel. Ebben az esetben az útiköltség 2000-2600 Ft lesz.

Társaság: a résztvevők döntő többsége 25-45 éves. A program főként fiataloknak és középkorúaknak fog tetszeni. Legalább 15 fő szokott részt venni a túrákon.

Jelentkezési tudnivalók: Arra kérlek, hogy ha tudsz autóval jönni, gyere is autóval, mert szükség lesz rá a program sikeres lebonyolításához! Ha nem autóval jössz, minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. A program előtti este minden jelentkező fog egy e-mailt kapni arról, hogy kinek jutott hely autóban, és kinek nem. Autópálya-matrica kelleni fog, de a találkozás előtt még ne vegyél.

Fontos figyelni a többiekre és alkalmazkodni hozzájuk. Közepes sebességgel fogunk haladni. Csak az jöjjön, aki elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Lehet fotózni, ha az nem hátráltatja a csapat haladását. Kutya csak pórázon jöhet. Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1 liter) hozni! Örömmel látom a kiránduláson a barátaidat is.

Rossz idő (nagy eső, viharos szél) esetén a túra elmarad. Ebben az esetben előző este 10-ig értesítem a jelentkezőket.
2013-04-28in1511755
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com