54.161.77.30
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181021123001_osz.jpg
0
8
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Orsolya nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.05.05 - Ördög-torony és panoráma

A Budai-hegység egyik legszebb részét járjuk be, gyönyörű virágos réttel, lombhullató és fenyőerdőkkel, különleges sziklákkal

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2013.05.05 09.15 (vasárnap)
Tájegység:
Budai-hegység
Táv:
16 km
Szintemelkedés:
500 m
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túravegyes megközelítéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
DigoLexiKissadus81

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2013.05.05 - Ördög-torony és panorámaVasárnap a Budai-hegység különleges, kevésbé ismert részébe megyünk. Erdőben és füves-virágos területeken fogunk haladni, melyek pont most tavasszal a legszebbek. Ritka, értékes növényeket láthatunk errefelé, ezért minden résztvevőnek nagyon óvatosnak kell lennie, hogy megóvja ezeket a növényeket. Olyan növény is él a környéken, ami a jégkorszakból maradt ránk. Érdekes sziklaalakzatok mellett megy majd el az utunk, és szép kilátás fog nyílni a Pilisre. Emellett a modern építészet Makovecz Imre tervezte érdekes alkotásait is fogjuk látni (Pázmány Péter Katolikus Egyetem). Pont megfelelő, 20 fok körüli hőmérséklet várható. Senkit se riasszon el, ha előtte 1-2 napig esik az eső, attól még vasárnap lehet nagyon jó idő.

További tudnivalók: http://w3.enternet.hu/gmarx/tudnivalok.html - itt a legtöbb kérdésre megvan a válasz
Mindenképp írj e-mailt, akkor is, ha jelentkezésedet jelzed a Sétafikán! A legtöbb jelentkező csak e-mailben szokott jelentkezni, így ha a Sétafikán csak kevesen jelzik részvételüket, az nem jelenti, hogy kevesen is leszünk. Telefonon vagy SMS-ben nem lehet jelentkezni vagy információt kérni.

Tervezett útvonal: Egyetem - Vörös-hegy - Kakukk-hegy - Fehér-hegy - Ördög-torony - Borókás-árok - Ördögoltár - Csabai gomba - Egyetem
Hossz: kb. 16 km, kb. 500 m emelkedővel
Utazás: autóval és tömegközlekedéssel. Egyszerre találkozunk, és ott helyben derül ki, ki fog autóval menni és ki tömegközlekedéssel.
Visszaérkezés: 16:30 - 18:30 (tömegközlekedéssel: 16:30 - 19:00)
Jelentkezési és lemondási határidő: előző nap 18:00
Útiköltség: 200-300 Ft (autóval), 500 Ft (tömegközlekedéssel, BKV bérlettel)
Társaság: a résztvevők döntő többsége 25-45 éves. A program főként fiataloknak és középkorúaknak fog tetszeni. Legalább 15 fő szokott részt venni a túrákon.
Jelentkezési tudnivalók: Arra kérlek, hogy ha tudsz autóval jönni, gyere is autóval, ezzel segíted a program sikeres lebonyolítását! Ha nem autóval jössz, minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. A program előtti este minden jelentkező fog egy e-mailt kapni arról, hogy kinek jutott hely autóban, és kinek nem. Autópálya-matrica nem szükséges.

Fontos figyelni a többiekre és alkalmazkodni hozzájuk. Közepes sebességgel fogunk haladni. Csak az jöjjön, aki elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Lehet fotózni, ha az nem hátráltatja a csapat haladását. Kutya csak pórázon jöhet. Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1,5 liter) hozni! Örömmel látom a kiránduláson a barátaidat is.

Rossz idő (nagy eső, viharos szél) esetén a túra elmarad, vagy elmehetünk Szentendrére. Ebben az esetben előző este 10-ig értesítem a jelentkezőket.
2013-05-05in1515304