54.224.150.24
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022074001_osz.jpg
0
10
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.09.07 - Csóványos - Nagy-Mána 2.

Pompás panoráma a Nagy-Mánáról

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2013.09.07 09.00 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2013.09.07 - Csóványos - Nagy-Mána 2.Most szombaton lesz kirándulás, a Börzsöny egy viszonylag kevéssé ismert részébe megyünk. A turistakalauz szerint Nagy-Mánáról nyílik hazánk egyik legpompásabb hegyvidéki kilátása, és érintjük a Börzsöny legmagasabb csúcsát, a Csóványost is. Utunkon több patakot, sziklákat, forrást is fogunk látni. Most két útvonal is lesz, egy 15 és egy 20 km-es is, a rövidebb útvonalon nem kell felmenni a Csóványosra. A hosszabb útvonalon fontos, hogy jól haladjunk. Jelentkezéskor jelezd, hogy a hosszabb vagy a rövidebb útvonalon szeretnél-e menni!

Tervezett útvonal: Diósjenő - Csehvár - Ételhordó-út - Hárombarát-nyereg - Csóványos - Sasfészek-bérc - Nagy-Mána - Királyháza - Závoz - Diósjenő
Hossz: kb. 15 vagy 20 km, kb. 500 vagy 700 m emelkedővel
Utazás: csak autóval. Akiknek van autójuk, helyet adnak azoknak, akiknek nincs
Visszaérkezés: 18:00 - 20:00
Jelentkezési és lemondási határidő: előző nap 18:00
Útiköltség: 600-900 Ft.
Társaság: a résztvevők döntő többsége 25-45 éves. A program főként fiataloknak és középkorúaknak fog tetszeni. Legalább 15 fő szokott részt venni a túrákon.
Jelentkezési tudnivalók: Arra kérlek, hogy ha tudsz autóval jönni, gyere is autóval, mert szükség lesz rá a program sikeres lebonyolításához! Ha nem autóval jössz, minél korábban jelentkezel, annál biztosabb, hogy lesz helyed autóban. A program előtti este minden jelentkező fog egy e-mailt kapni arról, hogy kinek jutott hely autóban, és kinek nem. Autópálya-matrica nem szükséges.

Fontos figyelni a többiekre és alkalmazkodni hozzájuk. Közepes sebességgel fogunk haladni. Csak az jöjjön, aki elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Kutya csak pórázon jöhet. Ne feledj elég ennivalót és vizet (minimum 1,5 liter) hozni! Örömmel látom a kiránduláson a barátaidat is.

Rossz idő (nagy eső, viharos szél) esetén a túra elmarad. Ebben az esetben előző este 10-ig értesítem a jelentkezőket.
2013-09-07in1544725