3.227.249.234
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20191017115502_osz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Hedvig nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2013.12.01 - Gyűjtők és kincsek - Látogatás az Iparművészeti Múzeumban

Az Iparművészeti Múzeum gazdag gyűjteményes kiállítását tekintjük meg

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2013.12.01 10.45 (vasárnap)
Tájegység:
Budapest és környéke
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kúl-Túra (Közös szinház, mozi, kiállítás, stb...)városnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
SzirePetrezselyem

A programhoz nincs semmilyen ár feltüntetve! Ez vagy azt jelenti, hogy mindenről önállóan kell gondoskodnod (odajutás, esetleges szállás, stb.) vagy azt, hogy a program semennyi pénzbefektetést nem igényel. Érdeklődj a túravezetőnél!

Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A TÚRÁRA ELŐRE KELL JELENTKEZNI!
Min. 10 fő esetén tárlatvezetést kérünk. (400 Ft/fő); ezért kérem az előre jelentkezést!.
A vezetés 11 órakor indul!

Az állandó kiállítás az Iparművészeti Múzeum európai rangú gyűjteményének történetét páratlan műtárgyakkal és gyűjteménycsoportokkal mutatja be az alapítástól, 1872-től napjainkig. A merőben új koncepció korszakok szerint kiemeli a gyarapítás fő csomópontjait, a jeles múzeumigazgatók tevékenységét, a kiváló magángyűjteményeket, aukciókat, donátorokat. Átfogó kép rajzolódik ki a koncepciózus gyűjtéstől kezdve az egyes korszakokat meghatározó általános tendenciákig, ugyanakkor mindez azzal a tanulsággal jár, hogy maga a kiállítás szembesíti a jelent a múlttal.
A kiállítás mintegy 400 műtárgyat vonultat fel, és igyekszik minden gyűjteményegységet bemutatni kiemelkedő műtárgyakkal, ezért Boulle-bútor, brüsszeli csipke, meisseni, bécsi és herendi porcelán, Gallé és Tiffany üveg, valamint könyvkötés és faragvány, ékszer és ötvöskincs, régi viselet, cipő és legyező egyaránt látható, és persze Zsolnay-kerámia is.
Kiállításunk 2013. április 19-től új fejezettel gazdagodik. A Bácsi Magda adománya jóvoltából a múzeum gyűjteményébe került, kvalitásban és mennyiségében egyaránt gazdag műtárgy-együttes mintegy öt évezred kerámiaművészetét reprezentálja. A Neolitikum kori geometrikus festésű edények, különleges figurális sírkerámiák, állat formájú használati tárgyak, szeladonmázas edények, kivételes szépségű porcelánok, amelyek egykor királyi gyűjteményt - Erős Ágost szász választófejedelem és lengyel király (1670-1733) porcelángyűjteményét - gazdagították, valamint a búvárrégészet jóvoltából felszínre került híres, pontosan datálható hajórakományok mindegyikéből egyet-egyet tartalmazó páratlan adomány válogatását láthatja most a közönség.
A negyven tételt bemutató kabinet kiemelkedő jelentőségű műve egy kínai Lovas íjász szobor. A festett kerámia figura a Han korban, Kr. e. 206 - Kr. u. 220 között készült.
Az európai gyűjteményi egységet egy páratlanul elegáns szecessziós díszváza képviseli. A csillagos ég alatt táncoló nőket ábrázoló vázát Mack Lajos terve alapján a Zsolnay gyárban, 1899-1900-ban készítették.

Költség: Belépő: Felnőtt 2.000 Ft
nyugdíjas:1.000 Ft

Jelentkezés: e-mail: vandorbot11@gmail.com
Tel: 06/20/475-3307
vagy a fórumban

2013-12-01in1552264
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com