54.221.147.93
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20181211112001_tel.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Árpád nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2014.01.26 - Fel a Csóványosra! - a síneken

A BTHE (Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület) idei évben is megrendezi a Fel a Csóványosra! túrát, melyhez csatlakozunk. A Csóványoson az ellenőrző pont 13 óráig van nyitva, eddig kell nekünk is felérnünk.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2014.01.26 07.30 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
28 km
Szintemelkedés:
1300 m
Középhosszú túra (15-35 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Nappali és éjszakai vegyes túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Galéria:
A költségekről:
útiköltség: kb. 5000 Ft/autó (benzinköltség)
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végig csinálja
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A BTHE (Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület) idei évben is megrendezi a Fel a Csóványosra! túrát, melyhez csatlakozunk. A Csóványoson az ellenőrző pont 13 óráig van nyitva, eddig kell nekünk is felérnünk.

A mi túránk a régi Musli nevű kisvasút sínei mentén fog felfelé vezetni. A Csóványoson aki akar, benevezhet a túrára és kap kitűzőt, meg emléklapot, meg nasit. Előnevezés is lehetséges (lásd a linket lenn). A Csóványosról a Nagy-Mána bércen fogunk leereszkedni Királyházára, ahonnan felkapaszkodunk a Bugyihóra (vajon hogy jön össze a bugyi meg a hó?) onnan a Kámorra, végül vissza Diósjenőre.

útvonal röviden: Diósjenő - Csehvár - Musli vasút nyoma - Musli-forrás - Sváb Sándor emlékkő - Csóványos - Nagy-Mána - Királyháza - Bugyihó - Csánki-kert - Kámor - Diósjenő

A túra nem lesz könnyű, ellenben elég nehéz, jó sok meredekkel fel meg le, csak elszánt elvetemülteknek. Remélhetőleg a Kámorra még világosban felérünk, onnan lefele már biztosan sötétben megyünk, úgyhogy fejlámpa is legyen mindenkinél.
2014-01-26in1598569
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com