35.172.224.102
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
1
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van András, Andor nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2014.04.26 - Szellemkeresés egy Szellemvárosban

A túra célállomásán megtekintünk egy eddig csak kevesek által látott és ismert hazai érdekességet, egy igazi pripjatyi hangulatot idéző szellemvárost, amit a kilencvenes évek elején kivonuló orosz csapatok hagytak itt nekünk örök örökségül.

Túravezető:
Hege
Indulás:
2014.04.26 05.00 (szombat)
Tájegység:
Balaton környéke
Táv:
65 km
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Normál kerékpár kirándulás, túra, komoly felkészülés nélkül is teljesíthetőegy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
Szami
Teljes útiköltség:
5500 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Találkozás: 05.00 óra, Budapest, Déli Pályaudvar

Indulás: 05.10 órai vonattal Balatonaligáig (Átszállás: Sz.fehérváron. Érk.: 06.53 óra.)
A program rövid leírása:
2014.04.26 - Szellemkeresés egy SzellemvárosbanSzellemkeresés egy Szellemvárosban

Időpont: 2014. április 26. (szombat)

Útvonal: Kerékpárúton: Balatonaliga – Balatonakarattya – Balatonfűzfő - Szentkirályszabadja (Szellemváros) - Balatonaliga

Program: A túra célállomásán megtekintünk egy eddig csak kevesek által látott és ismert hazai érdekességet, egy igazi pripjatyi hangulatot idéző szellemvárost, amit a kilencvenes évek elején kivonuló orosz csapatok hagytak itt nekünk „örök örökségül”. Egykori lakhelyüket és itteni életüket maguk mögött hagyva visszaköltöztek szülőföldjükre, házaikat átadva a lassú pusztulásnak és enyészetnek. Erre a letűnt korszakra emlékeztethet minket ez a kihalt városka lakóházaival, iskolájával, óvodájával, színházával és egyéb épületeivel. Felfedezhetjük az üres épületeket, az egykori lakóházakat, és egy rövid időre élettel töltjük meg a kihalt város utcáit. Benézünk a kihalt sötét folyosókra, amelyek némelyike igazi horrorfilmbe illő hangulatot kölcsönöz az ide érkezőknek. A helyszín izgalmas, de alapvető odafigyeléssel veszélytelen, az épületek a bejáráshoz jó állapotban vannak.

Ha a nap végén időnk engedi, és a kedvünk is, adunk a kultúrának! Beülünk valahová (igény szerint) egy meleg ételt elfogyasztani, vagy meginni egy pohárka balatoni borocskát.

Túratáv: Kb. 65 km. (+ az állomásig a lakásodtól)

Étkezés: Egyénileg: hátizsákból, vagy útközben egy Büfében.

Visszaérkezés: Balatonaligáról: 16.45 órakor induló vonattal (Átszállás: Sz.fehérváron. Érk.: Budapest Déli Pályaudvarra 18.49 óra.)

Felszerelés: Közúti közlekedésre felkészített kerékpár.

Fontos információ: Mely a netről származik egyetlen egy fórum hozzászólásból, így vagy igaz, vagy nem!!! (Hogy honnan veszik ezt az infót? Passz! De én szóltam!)

„Van egy komoly veszélye a helynek, amelyet a legtöbben félvállról vesznek, ez pedig a szinte összes épületben jelenlévő málló, porló AZBESZT. Ez olyankor a legveszélyesebb, mikor mállik lefelé vagy rongálásnak van kitéve. Itt meg aztán van bőven mindkettő.”

A saját véleményem: A védekezés egyszerű! Venni kell, vinni kell egy pormaszkot!

Megjegyzés: A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! Kártérítés semmilyen címen nem igényelhető! A túrához csatlakozni, illetve kiszállni bárhol lehet, saját igény, illetve kényelmi szempontok szerint. Egyéni kedvezmény (pl. 50 %-os menetjegy) a MÁV-nál igénybe vehető!

Jelentkezési, befizetési határidő: Jelentkezés kötelező! Határidő: 2014. április 12., Hegedüs László, kerékpáros túravezetőnél (Tel.:06-20/5717-901), vagy itt a fórumban.

Költségek: 100 %-os vonatjegy (kerékpárjeggyel): 2 x 2.750 Ft. 50 %-os vonatjegy (kerékpárjeggyel): 2 x 1.650 Ft. A városban idegenvezetést kérhetünk melynek ára: ……….. Ft. Ennek árát a résztvevők arányában szétosztjuk!!!!!!

Ha kedved tartja, csatlakozz hozzánk Te is!
2014-04-26in1606983
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei