3.84.186.122
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20190116112001_tel.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Gusztáv nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2014.09.20 - Zebegényből - Nagymarosra

leginkább jelzetlen utakon :)

Túravezető:
Tigriske
Indulás:
2014.09.20 07.30 (szombat)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Kifejezetten felnőttek részére szervezett programA programra NE HOZZ KUTYÁT!Gombazós túraFotós túraEgyedülállóknak, függetleneknek
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
TigriskeCamedia
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Tutika
Teljes útiköltség:
1700 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki magányos
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Program:

Most egy olyan helyre viszlek el Benneteket Zebegényben, amit nem biztos, hogy ismertek, de érdemes rászánni pár órát. Ez a Napraforgó tanösvény.

Gróf Károlyi Lászlóné, született gróf Apponyi Franciska a zebegényi gyerekek támogatására alakította 1931-ben a Virágegyletet, amelyben mindenki virág- vagy madárnevet kapott - ő a Napraforgó nevet viselte. Innen kapta a nevét a Napraforgó tanösvény, ő indult el a huszadik század elején ezen az ösvényen először.

A tanösvényen Sárkányfesztivált is rendeznek évente, és papírsárkányok százait bocsátják fel ilyenkor - háttérben a gyönyörű Dunakanyarral –nagyon pazar lehet 
Akinek van - vagy netán beszerezne egy papírsárkányt – vagy készítene erre a napra egyet, az nagyon jó lenne és nagyon megköszönném :)

No... menjünk tovább a jelzetlen utunkon a Malom-Völgyi-patak mentén, míg el nem érünk Törökmezőre, itt pihenünk, eszünk-iszunk – utána a Hatló-patak mentén eljutunk az Eszperantó-hegyre, és immár jelzett úton beérünk majd 16 – 17 óra körül Nagymaros-Visegrádra – a vasúthoz – ha ügyesek vagyunk.

Réteges öltözködés – kényelmes cipő (de tartalékba rakjál be spárgát, gumit, bármit, ha netán szétmenne menet közben a bakancsod) - távcső, fényképező is jöhet  (kutya nem)

Mindenkit várok szeretettel – ha bírod a gyűrődést, ha magányos vagy - gyere – ne hagyd ki :)

tigriske
2014-09-20in1624973
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com