3.235.226.37
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20200525102003_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Orbán nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2015.02.14 - Kitörés 25

Útvonal: Budai vár - Városmajor - Fogaskerekű végállomás - Diós-árok - Széchenyi-hegy - Normafa - Virág-völgy - János-hegy - Nagy-Hárs-hegy - Hűvösvölgy - Vadaskerti emlékmű - Újlaki-hegy - Virágos-nyereg

Túravezető:
Bernipásztor
Indulás:
2015.02.14 16.30 (szombat)
Tájegység:
Budai-hegység
Táv:
25 km
Szintemelkedés:
1071 m
Középhosszú túra (15-35 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Éjszakai túratömegközlekedéssel
Gyors tempójú túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Talán megyek:
Anker
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
BernipásztorAtilla
Galéria:
Teljes útiköltség:
1200 Ft
A költségekről:
nevezési díj
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Budapest, I.ker. Kapisztrán tér - Magdolna torony, a kitörés emléktáblánál (rajt)
A program rövid leírása:
Részt veszünk a huszonötös távján a rendezvénynek. Figyelem, ez egy éjszakai teljesítménytúra téli útviszonyok mellett, tehát csak azok jelentkezzenek, akik bírják az ilyen terhelést (hideg, csúszós utak, mindez sötétben).

A Kitörés Emléktúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül hősiesen védték Budapestet -és ezzel együtt Nyugat-Európát- a bolsevik Vörös hadsereggel szemben.

Utunk során teljesítményünkkel tisztelgünk a hősi halottaknak és azoknak, akik mérhetetlen szenvedések árán, de életben maradtak.

A Kitörés teljesítménytúra sport rendezvény és történelmi megemlékezés. Politikai célja nincsen! Különlegességét az adja, hogy több ellenőrző ponton is katonai hagyományőrző csapatok mint szereplők, mutatják be a korabeli hadviselő feleket. Az egyenruhákon, pecséteken alkalmanként felbukkanó tiltott önkényuralmi jelképek kizárólag a történeti hűség kedvéért, történelmi érdekességként , bemutató jelleggel szerepelnek! A hagyományőrző szereplőknél látható „fegyverek” vagy makettek, vagy hatástalanított darabok, vagy engedély nélkül tartható airsoft játék másolatok (üzemképtelen állapotban)! A szervezők és az ellenőrző pontokon résztvevő szereplők a hatályos jogszabályokat minden tekintetben betartják!

Kötelező felszerelés: LÁMPA, meleg ruha, túrabot vagy cipőre szerelhető csúszásgátló ajánlott.
2015-02-14in1632330
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com