34.204.189.171
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20191020043002_osz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vendel nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2015.10.18 - Őszi túra a Burdába

A Burda vagy magyarul Kovácspataki vagy Helembai-hegység egy középmagas késő harmadkori vulkanikus eredetű hegység. A legmagasabb hegye a Burda 388 m. A szomszédos Börzsöny-hegységtől az Ipoly torkolata választja el, ez a folyó egyben államhatárt is képez Szlovákia és Magyarország között. Ez a hegység Szlovákia legmelegebb helye, főleg a déli lejtők, ahol nagyon sajátos növény-és állatvilág van képviselve, rengeteg szárazság- és melegkedvelő növény összpontosul ezen a kis helyen, amelyeket máshol meg sem találnánk. A Duna fölé magasodó sziklák tetejéről pedig gyönyörű panoráma nyílik a Duna-kanyarra, Esztergomra és a Garam torkolatára.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2015.10.18 08.00 (vasárnap)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
25 km
Szintemelkedés:
600 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Talán megyek:
Ani
Teljes útiköltség:
700 Ft
A költségekről:
Várható útiköltség (benzinköltség) kb. 2700 Ft/autó, ez oszlik annyi felé, ahányan az autóban ülnek.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Jelentkezési határidő:
2015.09.17. 12:00
A program rövid leírása:
A Burda vagy magyarul Helembai-hegység egy középmagas késő harmadkori vulkanikus eredetű hegység. Szlovákia egyik legkisebb hegysége 20 km2 ; 7,5 km hosszú és 3 km széles. A legmagasabb hegy a Burda 388 m.

A szomszédos Börzsöny-hegységtől az Ipoly torkolata választja el, ez a folyó egyben államhatárt is képez Szlovákia és Magyarország között. Ez a hegység Szlovákia legmelegebb helye, főleg a déli lejtők, ahol nagyon sajátos növény-és állatvilág van képviselve, rengeteg szárazság- és melegkedvelő növény összpontosul ezen a kis helyen, amelyeket máshol meg sem találnánk. A Duna fölé magasodó sziklák tetejéről pedig gyönyörű panoráma nyílik a Duna-kanyarra, Esztergomra és a Garam torkolatára.

Útvonal: Garamkövesd (Kamenica nad Hrnom) - Kovácspataki-sziklák - Király-hegy - Keserős-hegy (Kopasz-hegy) - Burda - Chata Ipel - Dóna-patak - Helemba - Kovácspatak (Kovacov) - Duna part - Kovácspataki-sziklák - Garamkövesd

A túra után ha van időnk és kedvünk, kisétálhatunk a Garam partjára, és hazautazás előtt Párkányban betérhetünk valahová egy sztrapacskára.
2015-10-18in1644839
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com