18.232.56.9
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Stefánia nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2016.03.12 - Zalakaros - wellness, túrák, bringák

Zalakaros Magyarország legvirágosabb városa, mint fürdőhely, elsősorban gyógyvízéről és gyógyfürdőjéről ismert, ám a zalai dombok ölelésében elterülő hangulatos kisváros és környezete számos egyéb természeti csodát és vonzerőt rejt. Zalakaros szíve a fürdő, mely a gyógy- és a wellness célcsoport, valamint minden korosztály számára teljes kikapcsolódást ígért 5000 nm-es vízfelületével. Ám Zalakaros varázsát nem csak a gyógyvíz adja! Hogy mi minden még? Felfedezzük. :)

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2016.03.12 09.00 (szombat)
Érkezés:
2016.03.15 (kedd)
Tájegység:
Zalai-dombság
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kombinált túra (gyalog+vizi, kerékpár+gyalog, stb...)könnyű túra enyhe emelkedőkkelTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túravegyes megközelítéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Talán megyek:
Nina
Teljes útiköltség:
3000 Ft
Teljes szállásköltség:
10500 Ft
Összes egyéb költség:
9500 Ft
A költségekről:
20.000 Ft összesen a szállás és „all inclusive” ellátás (a reggeli rántottától az esti grillekig/bográcsig, napközbeni uzsonnához is lesz alapanyag, üdítő, ásványvíz, sör) felnőtteknek, gyerekeknek kedvezmény, ezt priviben egyeztessük.
Útiköltség: 4 fő / autó esetén kb. 3.000 Ft/fő (10 napos országos matrica kell)
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Utazás: teleautó rendszerben.
Indulás szombaton reggel nem túl korán, hazaérkezés kedden este nem túl későn.
Táv: kb. 200 km, menetidő kb. 2 óra
Jelentkezés:
Jelentkezés üzenetben (email, facebook vagy itt a Sétafikán jelentkezéshez fűzött kommenttel), jelentkezés véglegesítése a szállás- és kajaköltség átutalásával. Lemondás esetén a szállásköltség csak akkor jár vissza, ha a lemondó helyett van más jelentkező.
A program rövid leírása:
A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Zalakaros Magyarország legvirágosabb városa, mint fürdőhely, elsősorban gyógyvízéről és gyógyfürdőjéről ismert, ám a zalai dombok ölelésében elterülő hangulatos kisváros és környezete számos egyéb természeti csodát és vonzerőt rejt. Zalakaros szíve a fürdő, mely a gyógy- és a wellness célcsoport, valamint minden korosztály számára teljes kikapcsolódást ígért 5000 nm-es vízfelületével. Ám Zalakaros varázsát nem csak a gyógyvíz adja! Hogy mi minden még? Felfedezzük. :)

Néhány lehetőség (a fürdésen kívül):

Túra nagybakónaki sziklaszurdokba. A népiesen “Kicikla” a Pannon-tenger homokkőbe vájt vízmosása alakította kőszikla szurdok, amiből a végén létrán lehet kikapaszkodni. A szurdok nevezetessége a könnyező fal; csapadékosabb idő után a homokkőből keskeny sávokban folyik le a víz.
http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=754

Zakatolunk egyet a Mesztegnyői Erdei Vasúttal, ami Magyarország talán egyik leghangulatosabb kisvasútja, a Balaton közelében. Bár nem hegyipálya, vonala nagyrészt erdőben vagy tavak mellett halad. Végén tőzike tanösvénnyel, bár amilyen bolond az idő, nem biztos, hogy egy hónap múlva még nyílni fognak.
http://sefag.hu/kozjolet/mesztegnyoi-erdei-vasut

Közelben van még a Kis-Balaton, a kányavári szigettel.
http://kirandulastippek.hu/keszthely-es-kornyeke/kanyavari-sziget-kis-balaton

Borvidék lévén pedig nem mulasztjuk el megnézni, milyen nedűt adnak a Zalai dombok.

Zalakaroson valószínű lehet bringát kölcsönözni (vagy aki akar, hozhat), akár arra is rávehető vagyok, hogy valami rövid bringatúrán felderítsük a környéket.

Találtam egy barátságos szállást: A Parkerdő szomszédságában, turista útvonalak találkozásánál álló vendégház, a Mókusház. A terasz és a tágas udvar kerti grillel, számos játéklehetőséggel és rönkfa játszótérrel az egyik közösségi színtér. A másik pedig az együttléteknek helyet adó nagy nappali az étkezővel. 2-3 ágyas szobákban térhetnek nyugovóra a vendégek.
További részletek itt: https://szallas.hu/mokus-haz-zalakaros
16-18 fős a szállás, 7 szobában.

Ami hozzá tartozik, Rolandot rávettem, hogy a wellness jegyében gondoskodjon az ellátásról. Aki voltak már kettőnkkel túrázni, tudják, ez mit jelent (mindent mi szem-szájnak ingere), sokan hírből hallották. A főzéshez persze kuktákra szükség lesz. :) Igyekszünk minden igényt kielégíteni, válogatósok/diétások/vegások előre szóljanak. Első nap vacsi már lesz, utolsó napra napközben szendvicsek és a maradékok elpusztítása.
2016-03-12in1651153
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei