3.227.249.234
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20191017115502_osz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Hedvig nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2016.06.04 - Látogatás a Telefonia Múzeumban és a Budapesti Történeti Múzeumban

Két érdekes kiállítás megtekintésére hívom az érdeklődőket.

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2016.06.04 10.30 (szombat)
Tájegység:
Budapest és környéke
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kúl-Túra (Közös szinház, mozi, kiállítás, stb...)városnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Fotós túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
Csabap
A költségekről:
Telefonia Múzeum belépő: Teljes árú: 500 Ft; diák, nyugdíjas: 250 Ft
Történeti Múzeum belépő: Teljes árú: 2.000 Ft; diák, nyugdíjas: 1.000 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
2016.06.04 - Látogatás a Telefonia Múzeumban és a Budapesti Történeti MúzeumbanA PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

Látogatást teszünk Budapest egyik érdekes, egyedülálló múzeumában a Telefonia Múzeumban. A látnivalókat egyik kedves túratársunk mutatja be csoportunknak. A vezetés kb 1 óra hosszát tart.

Az 1991-ben megnyitott múzeumban - a világon egyedül álló módon - működőképes állapotban látható az 1928-1985 között üzemelt és 3400 előfizetőt kiszolgált Rotary 7A1-típusú távbeszélőközpont.

A gépteremhez csatlakozó helyiségekben a magyar telefónia több mint 130 évét, a magyarországi távközlés legfontosabb berendezéseit, a Magyar Távközlési Rt. (Matáv) szerepét ismerhetik meg a látogatók.

2015. november 19-én nyílt, A beszélgetési idő 3 perc című időszaki kiállításunk a nyilvános telefonálás eszközeit, berendezéseit és dokumentumait gyűjtötte egybe és tárja az érdeklődők elé

A múzeum megtekintése után, akinek kedve van, velünk tarthat a Budapesti Történeti Múzeumba, ahol megnézzük a KRAKKÓ ÉS BUDA A KÖZÉPKORBAN című látványos időszaki kiállítást.

A kiállítás bemutatja a közös történelmi emlékeket és eseményeket, valamint olyan személyiségeket, akik mindkét település történetében fontos szerepet játszottak. Többek között az Anjou és a Jagelló dinasztia egyes tagjait, Báthory István lengyel király és erdélyi fejedelmet is – akik nem csak a két város, hanem a két nemzet történelmét is összekapcsolták

A kiállításra kerülő tárgyak nagy része a városlakók hétköznapjaiba ad betekintést, emellett az ünnepi alkalmak és a királyi udvar reprezentatív emlékei is megjelennek köztük. A nagyszámú régészeti leletanyag mellett igen sok történeti gyűjteményekben fennmaradt műtárgyat láthatunk majd. Többek között például Gian Giacopo Caraglio ötvösművész kakast formáló drágakövekkel díszített remekét 1500 körülről, mely a Krakkói Lövészegylet becses darabja és a város jelképe, vagy ifjabb Lucas Cranach (1515–1586) műhelyében készült Jagelló családi portrékat, melyek egyedülálló emlékei a korszaknak.
Bemutatásra kerül II. Zsigmond Ágost lengyel király gyermekpáncélja is a Magyar Nemzeti Múzeumból, melyet a hagyomány a közelmúltig II. Lajosnak tulajdonított.

Ennek a kiállításnak a megtekintése egyénileg történik!
2016-06-04in1656025
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com