18.206.187.81
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20200531031502_tavasz.jpg
0
1
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Angéla nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2016.08.27 - Dobogókőről a Bükkös-patak mentén

Hagyományos nagy sikerű kalandtúránk a Pilis vadonjában!

Túravezető:
Kreki Bá
Indulás:
2016.08.27 08.15 (szombat)
Tájegység:
Pilis
Táv:
18 km
Szintemelkedés:
elhanyagolható...
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Gombazós túraFotós túra
Túra érint OKT szakaszt
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
1280 Ft
A költségekről:
lángos, büfé ...
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
9 és 52 év közötti kalandorok
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Találkozunk: 2016.08.27., most szombaton, 8:15-kor Óbudán, az Árpád hídi Szentlélek tér HÉV-megállóban. Uis, mi majd csak itt szállunk fel 8:26-kor (erre, a Batthyány térről 8:18-kor induló H5-re), a legutolsó kocsiba (helyet foglalj)! A jegyet (BKV-bérlet - kiegészítővel) Pomázig vesszük csak oda, ahová majd megérkezünk 8:50-re! Pomázon meg futás a 8:55-s dobogókői volánbuszhoz, hogy mindenképp felférjünk rá!!! A jegyet itt a dobogókői végállomásig vesszük, kéretik rá a 465.-Ft-t előkészíteni!
A héven pedig, majd van mód telefonon előre rendelni - pont pomázi érkezésre - különféle lángosokat, amelyek odaérve, összecsomagolva készen fognak várni minket!
A program rövid leírása:
Dobogókőről a Bükkös-patak mentén a Sikárosi-réten át! Érdemes kihasználni a nyárvégi jó időt! Íme egy pompás szombati, nagysikerű kalandtúra a pilisi vadonban!
Bár a megszokottnál kissé korábban van a találkozó, ezért jobban kell reggel igyekezni, de megéri, mert jut idő a szedrezésre, gombászásra stb. és a som is érik már a vadkörtével!
Útvonal: Dobogó-kő - kilátó és a Matyi büfé után – Zsivány-sziklák vadregényes zergekörút – Kanyargós-patak völgye – Peres-hegy – Bükkös-patak mederséta – Bükkipuszta – Sikárosi-rét: borkóstolóval – Lenkó-emlék – Kárpát-forrás - Öreg-nyílás-völgy - Pilisszentlászló. Innen a 17:35-s volánbusszal Szentendrére (18:00), ahonnan HÉVvel vissza vagy busszal Újpest-M3 Városkapuhoz hazaérkezés 18:35-re. Útiköltség bérlettel: 1.280.- Ft lesz. Táv: 18 km, szint: 100 m, nem jelzett utakon. Nyugdíjasokra ezúttal most nem számítunk !
Szükséges: előző nap bepakolni és időben elindulni, mert szombat reggel minden sokkal ritkábban jár, és a pénztárnál is sorok lehetnek!
Rossz időre nem, de néhol saras, kissé párás időre számítunk! Ennek megfelelő réteges öltözék, csúszásmentes túracipő, kaja -pia (ivóvíz bőven, min. 2 liter víz!, és aprópénzek előkészítve a jegyekhez!!! Előre jelentkezni nem kell, aki ott lesz, annak jó lesz ! Ajánlott: fényképezőgép, pót zokni, ülőke, saját pohár és esetleg bor vagy nasi, végrendelet. Aki gombát is gyűjtene, annak megfelelő szatyrok, hozzá papundekli merevítő béléssekkel és bicska !!!
A túrán fényképek készülnek, melyek összeállított albuma majd elküldve megtekinthetők, letölthetők! A túra jellegéről - miheztartás végett, néhány korábbi kiruccanások képei nyújtanak betekintést, lásd a mellékelt linkeket!

2016-08-27in1659889
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com