54.224.150.24
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181022074001_osz.jpg
0
9
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Előd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2017.07.01 - Bicajjal a Júlia-Alpoktól az Adriáig

A túra egyik fő attrakciója kétségkívül az ÉLMÉNY! Végigbiciklizni az egyik legszebb, régi vasútvonal nyomvonalán: „Valamikor a századfordulón híresen szép vasútvonal volt a Jaszenovácot Tarvizión keresztül Trieszttel összekötő vonal. Ma már természetesen másutt fut a vasút, az egykori nyomvonalra viszont parádés kerékpárutat építettek. A tükörsimaságú aszfaltcsík alagutakon és viaduktokon vezet keresztül, egykori őrházak és állomásépületek között kanyarog, fenn havas sziklacsúcsok, lenn zöldellő völgyek kéklő folyók…”

Túravezető:
Hege
Indulás:
2017.07.01 10.00 (szombat)
Érkezés:
2017.07.08 (szombat)
Tájegység:
Olaszország
Táv:
250 km
Szintemelkedés:
1500 m
Extrém kerékpár túra (Komolyabb felkészülést, jó erőnlétet igényel)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Több napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Galéria:
Teljes útiköltség:
183000 Ft
Teljes szállásköltség:
200 Euro
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Jelentkezési határidő:
2017.06.15.
A program rövid leírása:
Figyelem!!! Aki a túrához csatlakozni szeretne annak a ki-, illetve a hazautazást, valamint a szállásokat magának kell megszerveznie!

Többen ismertek! Ha többnapos túrát tervezek, azt lehetőleg kis hazánkban igyekeztem megoldani.

Na az idén gondoltunk egy nagyot, és egy merészet. Így a kezdeti agyalást követően (nem kis „Szamiféle” ráhatással), úgy döntöttünk, hogy idén kitekintünk egy kicsit külföldre.

Hova is vezetne ez a túra? Az osztrák határszéltől, Villachtól áttekernénk a Júlia-Alpokon, le egészen az olasz tengerpartig Monfalconeig. Tehát ez egy olaszországi túra lenne egy kis tengerparttal megspékelve.

Mit is kell erről a túráról tudni? A túra egyik fő attrakciója kétségkívül az ÉLMÉNY! Végigbiciklizni az egyik legszebb, régi vasútvonal nyomvonalán: „Valamikor a századfordulón híresen szép vasútvonal volt a Jaszenovácot Tarvizión keresztül Trieszttel összekötő vonal. Ma már természetesen másutt fut a vasút, az egykori nyomvonalra viszont parádés kerékpárutat építettek. A tükörsimaságú aszfaltcsík alagutakon és viaduktokon vezet keresztül, egykori őrházak és állomásépületek között kanyarog, fenn havas sziklacsúcsok, lenn zöldellő völgyek kéklő folyók…” (Kb. 220 km.)

Útvonal: Villach - millenniumi vasút - Udine - Monfalcone

Kiindulópont megközelíthetőségéhez 3 lehetőség van:

1. Vonattal Villach-ig, majd letekerni a tengerpartra. Onnan pár nap fürdés után vonattal vissza Villach-ba, majd onnan ismét vonattal haza. (+1 nap szállás szükséges) Visszaút, bármilyen hihetetlen, a legkevesebb átszállásos történet ha Villachba mennénk vissza. Triestből indulna vissza a vonat (ezek kerékpárszállítósak. Megáll Monfalconéban, illetve Gradoban is.)

2. Kocsival elközlekedni Villach-ba. Tekerés a tengerig, pár nap fürdés után vonattal vissza Villach-ba, majd onnan ismét kocsival haza. (Igény szerint +1 nap szállás szükséges)

3. Vagy többen (pl. családdal) összefogni, és úgy megoldani, mint ahogy mi tervezzük.

Napi távolságok: a távok nem extrán nagyok. Napi 35-60 km. Az első napot leszámítva semmi extra emelkedő!!!

1 nap: 35 km
2. nap: 55 km
3. nap: 60 km
4. nap: 55 km

Mi a kezdőpontig (Villach) kocsival mennénk családilag, kora hajnali indulással, így egy napi szállás költség megspórolható, mivel innen egyből tekernénk a hegyekben.

Szállások:

1 nap: Tarvisio
2. nap: Moggio Udinese
3. nap: Udine
4. nap: Monfalcone
5. naptól: fürdés a tengerben, kisebb túrák a környéken.

Az természetes, hogy a szervezéshez/tervezéshez megadok minden anyagot, segítséget, hisz a cél az lenne, hogy együtt tekerjünk, és együtt érezzük jól magunkat!!!

És a legvégére hagytam a túra tán legfájóbb pontját.

A költségek: Kb. 250.000 Ft/fő. (Ez tartalmazza kiutazás, szállás, kaja, költőpénz tervezett költségét.)

Amit erről tudni kell:
- A tervezett szállások Booking.com-os árajánlattal kerültek kiszámolásra.
- A szállások árában van reggeli. (Olyan amilyen, de kis szerencsével elég lehet reggelinek.
- A napi költőpénz összegét a netről szedtem. (70-100 Euro.) Beszélve ismerősökkel, akik szerint ez sok, illetve ezt én is soknak tartom ezt a reggeli feletti árként. Volt aki azt mondta, hogy két fő akár 100 Euroból is kijöhet. Szóval elképzelhető, hogy lehet jócskán spórolni, de valamivel számolni kellett...
- Ha valaki nem akar a tengerben pancsolni (vagy ennyi napot pancsolni), akkor Udinéből már visszavonatozhat (vagy Monfalconéból korábban, mint ahogy mi indulunk), akkor néhány napi szállásköltséget is meg lehet úszni.

Elérhetőség:

Telefonon, vagy a fórumban. (06-20/5717-901)

Remélem lesz aki velünk tart minden nehézség ellenére!

Szami/Hege.

2017-07-01in1687483