3.231.217.107
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Klotild nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2017.08.10 - Busszal Kaszóra (A busz megtelt)

Buszos kirándulás Kaszóra. (A busz megtelt)

Túravezető:
Borostyanfa
Indulás:
2017.08.10 06.45 (csütörtök)
Tájegység:
Somogy
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid séta (1-6 Km)városnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túrabérelt busszal
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
Eserika
Galéria:
Teljes útiköltség:
4800 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Örs vezér téri P+R parkolóban (a metró mellett), 6.45-kor.
A program rövid leírása:
Busszal Kaszóra (Minden hely elkelt)

Vannak mesebeli vidékek, ahová a távolság miatt nehéz eljutni, és így akár ki is maradhatna az életünkből. Aztán mikor mégis oda keveredünk a szerencsés véletlen által, csak ámulunk az igézetes dolgokon, Somogy zöld szívén, Kaszón.
A tetemes távolság miatt bérelt busszal utazunk Kaszóig. Ott pedig felszállunk az erdei kisvonatra, amely keresztül visz minket Belső-Somogy legnagyobb összefüggő erdőségében a szigorúan védett, Baláta-lápvidék és erdőrezervátum természetvédelmi területére. A lápos tó nagyszerű tanösvényén avatott idegenvezető kísér bennünket és tájékoztat a látnivalókról. A 2014-ben átadott erdei sétányon pedig - a kilátót megmászva - gyönyörködhetünk a terület szépségében. A séta után a kisvonattal vissza utazunk a településre, ahol az utazás költségének a felét jogosultak vagyunk a Főherceg Fogadóban fogyasztásra költeni (étel, ital). (Az étkezési lehetőségek és költségek egyeztetése folyamatban.)
Ebéd után pedig a településtől pár perc séta árán érjük el az 1,5 km hosszú Öregerdő Tanösvényt, ahol ismertető táblák mutatják be az ezer arcú tanösvény különleges növény- és állatvilágát.
A séta után felkeressük a Lombkorona tanösvényt, amelyet az idén, a Madarak és Fák napján adott át a KASZÓ Zrt. társaság a nagyközönség számára. A csodálatosan kiépített tanösvény 9,5 méter magasságban, 124 méter hosszban épített, zömmel fából készített hídszerkezeten halad a fák lombjai között, egy gyertyános-tölgyes erdőben. A tanösvény technikai megoldásaiban, kivitelében, és méreteiben is egyedülálló hazánkban.

Táv.: menet közben kialakul
Költség: 4000 Ft
Kisvonat: 800 Ft

Sipos Gyula
Kapcsolódő linkek:
2017-08-10in1691298
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei