54.224.56.126
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20181023022501_osz.jpg
0
7
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Gyöngyi nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2017.11.26 - Börzsönyi kilátások

Ezen a túrán több hegycsúcsot fogunk meghódítani a fergeteges (és remélhetőleg nem felleges) panoráma kedvéért.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2017.11.26 08.00 (vasárnap)
Tájegység:
Börzsöny
Táv:
26 km
Szintemelkedés:
999 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Nappali és éjszakai vegyes túravegyes megközelítéssel
Kutyabarátok jelentkezését várja a Túravezető (esetleg kutyástól)
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
A költségekről:
Útiköltség tömegközlekedéssel: kb. 3000 Ft/fő
Teleautó-rendszerben a benzinköltség kb. 3000 Ft/autó (Pest megyei matrica szükséges)
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Ezen a túrán több hegycsúcsot fogunk meghódítani a fergeteges (de remélhetőleg nem felleges) panoráma kedvéért. Márianosztráról indulunk egy körtúrára.

Útvonal: Márianosztra (Pálos templom, rabtemető) - Kopasz-hegy - Nagyirtás - Tomács-hegy - Nagybörzsöny - Halas-tó - Csörge-kút - Gömbölyű-kő - Kis-Koppány - Koppány-nyereg - Nagy-Koppány - Koldus-kút - Márianosztra.

Elhaladunk a Pálosok temploma mellett, bekukucskálunk a rabtemetőbe, majd felmászunk a Kopasz-hegyre (539 m), ahonnan visszatekintünk Márianosztrára. Innen leereszkedünk Nagyirtásra, de a Szent Orbán erdei csodahotel mellett csak úgy elmegyünk, tovább fel a Tolmács-hegyre (528 m). Itt a tetőn szintén szép kilátás jutalmazza a fáradozásunkat. Majd leereszkedünk Nagybörzsönybe, ahol megállunk egy hosszabb pihenőre.

A túra második felében a Börzsöny nyugati vonulatán fogunk hegyre fel-le vándorolni. Először a Gömbölyű-kő (509 m) csúcsára, azután a fel a Kis-Koppányra (522 m), le a Koppány-Nyeregbe majd újra fel a Nagy-Koppányra (543 m) és innen már csak lefelé vissza Márianosztrára.

Mivel korán sötétedik, talán valamelyik Koppány fivér tetejéről nézhetjük a naplementét. A túra sötétben ér véget, fejlámpát vagy zseblámpát hozzatok!

Teleautó-rendszerbe szerveződés miatt előzetes jelentkezést kérek (üzenetben!), és (anyósülés előtt, láb alatt utazó) Cefre kutty fuvarra vállalkozó autós jelentkezőt is. Aki mindenképpen tömegközlekedéssel jön, az is írjon, hogy tudjak róla.
2017-11-26in1696450