54.82.119.116
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20190426104002_tavasz.jpg
0
9
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Ervin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2018.05.24 - Kalandozás az Őrségben határon innen és túl

Barangolunk az Őrség vadregényes vidékén, kirándulunk Ausztriába és Szlovéniába

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2018.05.24 06.45 (csütörtök)
Érkezés:
2018.05.27 (vasárnap)
Tájegység:
Őrség
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid séta (1-6 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túrabérelt busszal
Fotós túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
TimeareszFeherjasmine
Teljes útiköltség:
43600 Ft
A költségekről:
a részvételi díj tartalmazza: busz és az útdíjak költsége, kirándulások, szállás félpanzióval.
A belépőket a helyszínen külön kell fizetni. A feltüntetett belépőárak tájékoztató jellegűek, a határon túl €-ban fizetendők.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Jelentkezési határidő:
2018 04 24
A program rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

Színpompás rhododendronok és orchideák, festői erdők mélyén megbúvó kicsiny falvak, ahol csak itt látható jellegzetes népi építészetet találunk, hagyományőrző emberek, és nem utolsó sorban a festői természet helyenként misztikusan sejtelmes csodái, - ez az Őrség, hazánknak az egyik igazán csábító túrisztikai vidéke. 4 napos túránk programját igyekeztem úgy összeállítani, hogy minden érdekességből, különlegességből jusson egy csokorra való. Szomszédolunk is egy kicsit, az egyik nap átmegyünk Ausztriába és Szlovéniába is.

Sétát teszünk a Jeli arborétumban és megnézzük Körmenden a Battyhány-kastélyt. Várnak ránk a festői kicsiny őrségi falvak, ahol láthatjuk a csak erre a tájra jellemző haranglábakat, építészeti érdekességeket, néprajzi különlegességeket. Többek között programunkban szerepel Szalafő (Pityerszer), Őriszentpéter, Kercaszomor (A legbátrabb magyar falu), Pankasz (Harangláb), Magyarszombatfa (Fazekasház és Vadászati kiállítás), Velemér (országos hírű Árpád-kori templom freskókkal), és még jó néhány érdekes látnivaló. Felkeresünk természeti érdekességeket (pld a Szőce melletti láprét; a Himfai parkerdő és tó, a Vadása tó stb). Kirándulunk Ausztriába ahol megnézzük Németújváron a várat és a Battyhány mauzóleumot; valamint Riegersburg várát, - majd átmegyünk Szlovéniába ahol Dobronakon sétát teszünk az orchidea kertben és megnézzük Mártonfalván a freskóiról híres templomot. Részt veszünk egy különlegesnek ígérkező szekértúrán, melynek során felkeressük a Dél-Amerikában honos alpakák farmját.

Ez a felsorolás csak ízelítő a 4 napos programból, részletes leírás a honlapomon olvasható, ahol sok kép is mutatja merre megyünk.

Utazás mikróbusszal

Szállás panzióban 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli-vacsora)
2018-05-24in1700909
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com