Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Zoltán nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

54.81.71.68
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20180623063501_nyar.jpg
0
11
nincs
program
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2018.06.21 - Hajóval a Dunán Passau és Budapest között

Végighajózzuk a Duna felső szakaszának legszebb részét

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
Tegnapelőtt 06.00 (csütörtök)
Érkezés:
2018.06.25 (hétfő)
Tájegység:
Ausztria
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid séta (1-6 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túrabérelt busszal
Fotós túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
158400 Ft
A költségekről:
A költség tartalmazza az autóbuszutazást, a hajóutat, a kikötői illetéket, a szállásokat szállodában 2 ágyas szobákban reggelivel, idegenvezető.

Belépők összege kb. 50€
Előleg: 65.000 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Jelentkezési határidő:
2018 03 20
Tervezett max. létszám:
12 fő
A program rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

JELENTKEZNI MINÉL ELŐBB KELLENE, MERT A HELYEK NAGYON FOGYNAK, HA RÖVID IDŐN BELÜL NEM FOGLALHATOM LE, AKKOR NEM FÉRÜNK BE.

Európa nagy folyója a Duna, mely a Fekete-erdőben születik és a Fekete-tengerben fejezi be útját. Hatalmas élmény végigjárni, ha csak egy részét is, ennek a sok országot érintő, sokarcú folyónak, mely népeket, kultúrákat köt össze hossuú útján. Elképzelésem szerint egy túrasorozatot indítok azok számára akik szeretnék megismerni a Duna vidékét, felkeresni az érintett országok néhány érdekes látnivalóját, és hajóval utazni Passautól Budapestig, majd Budapesttől Orsováig. A túrasorozat során eljutunk a Duna forrásához, a Fekete-erdőbe, és a Duna-Deltába, egészen a torkolatig. Ebben az évben 2 túrát tervezek: Elmegyünk a Duna-Deltához, valamint hajóval utazunk Passautól Budapestig. Akik erre a két útra eljönnek, jövőre folytathatják a felfedező túrasorozatot, amikor elmegyünk a Fekete-erdőbe a Duna forrásához és folytatjuk a hajóutat Budapestről indulva az Al-Dunán át Orsováig. Most a túrasorozat első részében hajóval ereszkedünk le PASSAUTÓL – BUDAPESTIG.

Lehetőség adódott egy látványosan érdekes, sok élményt ígérő hajóútra a Dunán. Hajózás PASSAUTÓL BUDAPESTIG, felkeresve útközben megannyi parti látnivalót. Ezt a programot csak most, egyszeri alkalommal van lehetőség megcsinálni.

Program:

1. nap
Indulás Budapestről reggel 6 órakor. Autóbuszos utazás rövid pihenőkkel Melkbe, ahol megnézzük a híres, bencés apátságot és kertjét. Továbbutazás Ennsbe, Ausztria legrégebbi városába: séta a főtéren, ismerkedés a város történetével. Innen Linzbe, Felső-Ausztria fővárosába utazunk, ahol belvárosi sétát teszünk: a dóm, a városháza, Mozart ház, főtér. Szállás a városban.

2. nap
Reggeli után Passauba utazunk. Városnézésünk során felkeressük a dómot, mely a világ egyik legnagyobb orgonájának is helyet ad, Gizella királynénk sírját, majd az óváros bájos utcácskáiban sétálva eljutunk az Inn, az Ilz és a Duna összefolyásához. Behajózás után elindulunk hajónkkal völgymenetben a 2225-ös folyamkilométertől. A német-osztrák határszakaszon elérjük a jochensteini vízlépcsőt. Június 22-én kikötünk a zsilipnél és látogatást teszünk az erőműben, utána zsilipelünk. Szeptember 10-én a jochensteini zsilipelés után Engelhartszellben kötünk ki, és felkeressük a rokokó stílusú trappista kolostort. Jochenstein ill. Engelhartszell után már osztrák területen nekivágunk a Duna legfestőibb szakaszának, áthaladunk a hajózható részt tekintve legkisebb sugarú kanyaron, a Donauschlinge-n (Duna-hurok). Újabb zsilipelés Aschachban (2165 fkm), majd továbbhajózunk Linz felé. Szállás az előző napi helyen.

3. nap
Reggeli után autóbusszal Wallsee-be (2095 fkm) utazunk, itt szállunk fel hajónkra. Hamarosan elérjük a Felső-Duna egyik legszebb szakaszát, a Struden-t, az egykor hírhedten veszélyes víziutat, a Duna erdőkkel, hegyekkel körbevett szűkületét. A vízről pompás rálátás nyílik Werfenstein várára, Greinburg kastélyára. Mire kitágul előttünk a környék elérjük az ybbs-i zsilipet, majd kikötünk Marbachban. Autóbusszal felmegyünk a Niebelungengau hegyeire, megnézzük a Maria Taferl csodálatos kegytemplomát és annak kincstárát. Emmersdorfban visszaszállunk hajónkra, és kisvártatva elérjük a Duna – a Vaskapu mellett – leghíresebb szakaszát, a Wachau-t. Ahogy az apátság lenyűgöző épülete távolodik, úgy tűnik fel Schönbühel kastélya, a Duna-mente egyik legjellemzőbb épületegyüttese, majd Aggsbach Dorfban kikötünk, s buszunkkal felmegyünk a hegycsúcson magasló Aggstein várába, ahonnan pazar panoráma tárul elénk. Hajónkra visszaszállva a híres bortermő vidék szőlős hegyoldalai között megcsodáljuk Dürnstein várát, majd Kremsben (2002 fkm) kikötve sétát teszünk a városban. Autóbuszra szállva a szálláshelyünkre utazunk.

4. nap
Reggeli után autóbusszal Klosterneuburgba utazunk, megcsodáljuk az ausztriai Habsburgok „Escorial-jának” elképzelt Ágoston-rendi kolostort, majd Bécs felett hajóra szállunk (1943 fkm). Áthajózunk az osztrák fővároson, annak számtalan hídja alatt, látva a modern Bécs felhőkarcolóit, ismét zsilipelünk, és a gyorsfolyású „bécsi Dunán” hamar elérjük Hainburgot, ahol kikötünk, és autóbusszal a közeli Scloßhofba, Ausztria legnagyobb és bámulatosan felújított kastély együtteséhez utazunk. Visszatérve Hainburgba visszaszállunk hajónkra és a Porta Hungarica-n áthajózva elérjük Dévényt, majd Pozsonyt (1868 fkm). Rövid város néző séta után szállásunkra megyünk.

5. nap
Reggeli után hajóra szállva nekivágunk az utolsó 220 km-nek. Pozsony alatt hamar elérjük a Bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvíz csatornájában hajózunk a zsilipig. Útközben megismerkedünk a Bős-nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetével, tervezett működésével, megvalósult részével. Utolsó zsilipelésünk után elérjük a sebes szigetközi Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komáromi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron áthajózva Visegrádot. Érkezés Budapestre (1653 fkm) az esti órákban.

Utazás autóbusszal és hajóval

Szállás szállodában 2 ágyas szobákban

Ellátás reggeli

Az audió guide segítségével a hajó utasterén kívüli részein is hallható az idegenvezetés.

Részletes programleírás képekkel a honlapon
2018-06-21in1700230
Túra

Impresszum

Adatvédelem

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshopTúraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató