3.84.243.246
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20190224020501_tel.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Mátyás nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2018.08.11 - Duna-parti túra-party

Hedonista, csobbanós, fotós fövenytúra Kisoroszi szigetcsúcs kerüléssel.

Túravezető:
Kreki Bá
Indulás:
2018.08.11 09.00 (szombat)
Tájegység:
Duna-kanyar
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
A programra NE HOZZ KUTYÁT!Fotós túraLesz sütés-főzés
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
Knorbert
Teljes útiköltség:
1900 Ft
A költségekről:
Kedvezményekkel olcsóbb!
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
10 és 52 év közötti kalandorok
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:

A hétvégi hőség miatt nagy a dilemma, mert nemcsak a cúgos zimankó, de a nagy kánikula is kihívást jelent a túrázóknak.
Mivel a legközelebbi nyílt Kreki túra - újabb szabadság miatt - csak szeptember 1-n lesz, valamit tenni- menni kell ezen a hétvégén.
Ritka alkalom, ha a Duna vízállása rekord alacsony, és úgy néz ki, hogy a nagymértékű apadással most ismét óriásira nő az a rejtélyekkel teli föveny, a fürdésre csábító homokplázs, ami egyébként mindig víz alatt van.Bár az ilyen, - száraz meder - esetekben külön vízparti, szigetkerülő parti-túrát szoktam szervezni jobb (hűvösebb) időben (lásd a mellékleteket),most mégis kár lenne kihagyni e kivételes érdekes lehetőséget! Kevesebb túratáv (6 km, szint nulla), viszont több csobbanás és vízparti élvezetek a hangulatos ártéri erdők árnyékában!
Nos így és ezért alakult ki ez a szombati kalandos, fotós-fürdős kiruccanás, a városból szabadult sas lelkek számára, amely olcsóbb és sokkal jobb, mint bármelyik drága tömegstrand.
Ha a higiéniára, a napszúrásra és a leégésre kellően fel tudsz készülni, akkor ez a nap is felejthetetlen élményeket tartogat számodra!
A Duna-partra érve(cca: 1689 folyamkm magasságában, a volt Verőcei-szigetre) letáborozunk és kezdődik a hedonista vízparti üdülés az árnyas erdők övezte plázson, csobbanás a Dunában, tábortűz a parton, italok a vízben hűlnek …Délután pedig felsétálunk a kisoroszi szigetcsúcsra, onnan meg hazafelé a vízparton vissza a komphoz (autósok meg a Katicához). . A komp minden óra:20-kor megy vissza, ahol buszcsatlakozás (Szentendre) Budapest felé - óra:27 és :32-kor. (Szentendre +36, Bp. + 1:10)
A túrára előre jelentkezni nem kell! Aki jön, az ott lesz és jó lesz,
de bornemisszák, vegák és maguknak való, néma egoisták kíméljenek!
Autósokat utasokkal kívánságra összehozunk!
A túra korhatáros! A célcsoport 9 – 52 év közötti válogatott hőálló kalandorok!
Útiköltség: teljes árban (2x650)+(2x300)= 1900.-Ft, kedvezményekkel(diák, nyugger) olcsóbb! Mire számítsunk: az év legmelegebb napjára! Rekord magas hőség és rekord alacsony Duna vízállás óriási fövennyel!
Szükséges: előző nap bepakolni és időben elindulni, mert szombat reggel minden sokkal ritkábban jár, és a pénztárnál is sorok lehetnek! A 3-as metró a teljes vonalon szünetel! Mivel kánikulára számítunk, sőt még zivatar is meglephet minket, amire előre fel kell készülni! Ennek megfelelő könnyű napvédő, lenge öltözék, széle fejfedő, fokozott UV-védelem, aprópénzek, kaja-pia (ivóvíz bőven), sütnivaló (+köretek!), alátét, saját pohár! Fejenként min. 5 liter víz (2,5 inni, 2,5 liter pedig a tisztálkodáshoz, lefürdéshez!), Kisorosziban minden üres flakont megtöltünk!! Hazaérkezés Budapestre estefelé.

Ajánlott: fényképezőgép, ülőke, terítő-heverő, kis és nagy esernyő, fürdőruha (törülköző), strandpapucs, naptej, sombreró, nagy kendő, a bulihoz esetleg bor, nasi vagy amit te is megosztanál, végrendelet…!

A túrákról fényképek készülnek, melyek albuma megosztásra kerül, mint az alább is.
2018-08-11in1705200
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com