3.84.243.246
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20190224020501_tel.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Mátyás nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2018.08.12 - Mátra hátba vágva

Parádsasvár (elágazás) - Köszörű-völgyi víztározó - Kétbükk-közti-patak - Tót-berki-csevice - Klarissza-csevice - Parádóhuta - Pisztrángos-tó - Gabi-halála - Kékes - Parádsasvár (elágazás) vagy meglátjuk

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2018.08.12 10.00 (vasárnap)
Tájegység:
Mátra
Táv:
25 km
Szintemelkedés:
980 m
Középhosszú túra (15-35 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túravegyes megközelítéssel
Kutyabarátok jelentkezését várja a Túravezető (esetleg kutyástól)
Várak a Mátrában
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
A költségekről:
Útiköltség: benzinköltség kb. 6000 Ft/autó (a pontos összeget a sofőr mondja meg), ez oszlik a benne ülők között.
Busszal kb. 4000 Ft/fő teljes áron)
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akik bírják az erős kaptatókat....
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
Parádsasvári elágazástól indul a túra. Itt lehetőség van egy rövid látogatásra a Palóc Piacon, mely a parkolóban van és mindenféle termelői finomságokat árulnak. Utána indulunk egy kis felfedezőútra, hogy ne maradjon izgalmak nélkül a túra. Megközelítjük, amennyire tudjuk, a Köszörű-völgyi víztározót, aztán megkeresünk egy várromot a Vár-hegyen, mely Várak a Mátrában igazoló hely. Több infóm nincs róla, de ha nem felejtem otthon a füzetem, abból kiokosodhatunk.

Utána nyár lévén bemászhatunk Parádóhuta előtt a Két-Bükk közti patak vájta kis szurdokba, hogy alulról is megnézzük. Kicsit odébb pedig megkóstoljuk a Tót-berki csevice vizét, ha elegendő van benne, akkor a víztartóinkat is utántölthejük.

Majd kalandoktól kellemesen elfáradva a Mátra tetejére vezető kaptató előtt erőt gyűjtünk Parádóhután a Hubertus vendégház sörözőjének teraszán.

Aztán elkezdünk mászni felfele. A P+ jelzésen a Pisztrángos-tóhoz érkezünk (ami inkább egy mocsár, pisztrángot nem találunk benne), ahol ismét megpihenünk egy kicsit. Majd tovább kapaszkodunk felfele a Kékes TV tornya iránt, a Gabi-halála nevű emlékhelyet érintve (becsszó, nem egy túratársat hagytam el ezen a ponton :)). Meg sem állunk egészen a Kékestetőig, ahol fáradságunk jutalmául remélhetőleg nem marad el a hideg sör a Tető étterem teraszán.

A túra utolsó szakasza itt fog kiderülni, időnktől, kedvünktől függően több útvonal lehetséges a lemenetelre.

Teleautó-rendszerben történő utazás esetén Parádsasvár elágazásra térünk vissza.
Ha tömegközlekedéssel utazunk, akkor Mátraháza vagy Sástó.

A szervezés miatt előre jelentkezést kérek üzenetben (ott leszek gomb nem elég)! Teleautó esetén anyósülés előtt, láb alatt utazó Cefre kutty fuvart vállaló autós jelentkezőt is várok.
2018-08-12in1705137
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com