3.84.243.246
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20190224120001_tel.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Mátyás nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2018.08.25 - A Kis-Balatontól Szántódpusztáig

Felfedezzük a Kis-Balaton rejtett világát és sétát teszünk Szántódpusztán a skanzenben

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2018.08.25 05.45 (szombat)
Tájegység:
Balaton környéke
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid séta (1-6 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túrabérelt busszal
Fotós túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
7800 Ft
A költségekről:
A részvételi díj tartalmazza: utazás, útpálya és parkolási díjak). a belépőket a helyszínen külön kell fizetni, a feltüntetett árak tájékoztató jellegűek.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

Ezen a külön buszos túrán két különleges helyszínnel ismerkedünk. Először a Kis-Balaton sajátos, rejtelmes világába nézünk be, majd sétát teszünk hazánk egyik legjelentősebb idegenforgalmi centrumában Szántódpusztán.

Első programunk egy 3 órás túra a Kis-Balaton Nemzeti Park elzárt területén busszal és egy rövid gyalogsétával. A túra a Fenékpusztán lévő Kis-Balaton Kutatóháztól indul 9 órakor. A túra során elsőként a Diás-szigetre teszünk kirándulást ahová buszunkkal mintegy 3 km megtétele után érkezünk. Innen rövid gyalogsétával megyünk árnyas fák alatt a a "Matula kunyhóhoz", valamint a "Berek" írója Fekete István és a természettudós Vönöczky Schenk Jakab emlékszobájához.
Visszasétálunk a buszhoz és a szakvezető kísétetében autóbuszos túrát teszünk a fokozottan védett területen. Útközben a festői tájon haladva láthatjuk a madarakat, amint fel-fel röppennek élelem után kutatva. A töltésrendszeren végighaladva egy madármegfigyelő toronyhoz érünk, ahonnan bepillantást nyerhetünk a sokszínű a madárvilág mindennapjaiba. A szakvezetés során a tapasztalt túravezető segítségével megismerkedhetünk a Kis-Balaton történetével, természeti értékeivel, gazdag madárvilágával.

A 3 órás szakvezetés díja: 1.200 Ft/fő

Az idő függvényében a túra előtt, vagy után rövid időre megállhatunk Fenékpuszta Valcum Castrum római romjainál is.
A túra befejezése után indulunk tovább. Zalaváron állunk meg legközelebb, ahol megnézzük a Történelmi Emlékparkot.
Az Emlékpark legjelentősebb jelenleg már megtekinthető emléke a szépen bemutatott egykori Árpád-kori templom romja. Láthatjuk még Makovecz Imre Millenniumi Emléképületét és a Ciril és Metod emlékművet is.

Innen Kápolnapusztára megyünk, ahol megnézzük a Kis-Balaton vidékének egyik különleges látnivalóját, a Bivalyrezervátumot. A Kis-Balaton közvetlen közelében található, párját ritkító bivalyrezervátumban az állatok viselkedése pihenőhelyekkel és kilátóponttal ellátott másfél kilométeres sétaút bejárásával ismerhető meg.

Belépő: Teljes ár: 800 Ft/fő; nyugdíjas: 700 ft/fő A Kis-Balaton túrajegyével kedvezményt kaphatunk a belépő árából. Tájékoztató árak!

A rezervátumban tett séta után elindulunk vissza a Balaton déli oldalának mentén. Következik utolsó programunk: látogatás a Szántódpusztai Idegenforgalmi és Kulturális Központban.

Az 1986-ban építészeti nívódíjat, 1994-ben Európa Nostra díjat nyert
SZÁNTÓDPUSZTA, a XVIII-XIX. századi páratlan majorsági műemlék-együttes, mely a Balaton déli partján, a 7-es számú főút mellett található.
A puszta mintegy harminc épülete eredeti állapotban őrzi egy majorság képét. A skanzen mellett több érdekes látnivaló van még it. A Helytörténeti Múzeumban a Szántódi révhajózás története tekinthető meg. Vannak különböző kiállítások és megnézhetjük az Akváriumot is, mely a Balaton élővilágát mutatja be. Az eredetileg cselédház, majd gazdasági irodaépületben, mely 1740-ben épült, a Kárpát-medence ásványai gazdag, rendszeresen gyarapodó kiállítást tekinthetjük meg. A szt. Kristóf -kápolna Szántódpusztán található és a Zamárdi rk. plébániához tartozik, megtekintésére külön belépő díjat nem kell fizetni.

Megtekintésre érdemes még a Lovarda is.

Belépő: Teljes áron: 900 Ft/fő; nyugdíjas: 450 Ft/fő.

Sétánk során megnézzük a sok látnivaló közül, ami időnkbe belefét, - majd a késő délutáni órákban elindulunk hazafelé.

A programokról részletes leírások olvashatók honlapomon
2018-08-25in1703772
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com