34.207.78.157
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20190616082001_nyar.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Jusztin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2018.10.19 - Határtalanul az Alpokban

Őszi hosszú hétvége a Júliai Alpokban – túrázás szlovén, osztrák és olasz hármas határ környékén.

Túravezető:
Fdorka
Indulás:
2018.10.19 07.00 (péntek)
Érkezés:
2018.10.23 (kedd)
Tájegység:
Szlovénia
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Hosszú vagy több napon át tartó, megterhelő túrasok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Kutyabarátok jelentkezését várja a Túravezető (esetleg kutyástól)
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
10000 Ft
Teljes szállásköltség:
27500 Ft
Összes egyéb költség:
15000 Ft
A költségekről:
KAJA: 15.000 Ft/fő (reggeli, vacsora, napközbeni szendvicsekhez alapanyag, innivalók: üdítő, ásványvíz, sör).
Az ellátásról a férjem, Roland gondoskodik. Aki voltak már kettőnkkel túrázni, tudják, ez mit jelent (mindent mi szem-szájnak ingere), sokan hírből hallották. A főzéshez persze kuktákra szükség lesz. :) Első nap vacsi már lesz, utolsó nap reggeli szendvicsek és a maradékok elpusztítása.

UTAZÁS: Teleautó rendszerben
ÚTIKÖLTSÉG: 4 fő/autó esetén kb. 10.000 Ft/fő
(benzin kb. 32.000 Ft/autó (550 km + helyben megtett utak) + matrica HU: 3.500 matrica SL: 15 EUR (5.000 Ft)
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Akik bírják az erős kaptatókat....
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Tervezett max. létszám:
15 fő
A program rövid leírása:
Őszi hosszú hétvége a Júliai Alpokban – túrázás szlovén, osztrák és olasz hármas határ környékén. Az őszi táj a hegyekben magasságokban ilyenkor a legszebb, lejjebb a színes tájban, feltekintve akár már havas hegycsúcsokban gyönyörködhetünk. A lehetőségeket és az időt maximálisan kihasználva gyalogtúrázunk részben erdőben, azonban meredek hegymenetre, néhol nehezebben járható, sziklás terepre, esetleg rövidebb mászós szakaszokra lehet számítani. (Via ferrata és Triglav csúcstámadás nem lesz!)

A túrára elsősorban olyanokat várok, akik kitartóak, bírják az egymást követő napokon az egész napos, nehezebb túrákat, az erős emelkedőket felfele és lefele is, sziklás terepet, kitett helyeket.

Jelentkezés és bővebb infó privát üzenetben, a részletes program elolvasása után. Jelentkezés véglegesítése a szállásköltség átutalásával.

RÉSZLETES PROGRAM:

1. nap (péntek): Budapest – Kranjska Gora
Utazás Szlovéniába, érkezés kora délután Krajnska Gorába, a szállás elfoglalása után rövid bemelegítő túra a környéken, a szállásról indulva.

2. nap (szombat): Hármashatár – Túra Szlovénia-Ausztria-Olaszország határán
A Peč (1508 m) nevű hegy csúcsán találkozik három ország, a Szlovénia, Olaszország és Ausztria határa. Szlovénul Tromeja-nak is hívják, olaszul Monte Forno, németül pedig Dreilandereck. Kranjska Gorától nem messze, Rateče helységből kapaszkodunk fel, és körtúrát teszünk a három országhatáron keresztül. Ha időnk és erőnk engedi a Monte Coppa (1496 m) csúcsára is felmehetünk. A tetőről csodás kilátás nyíílik: láthatjuk a Planica völgyet a szlovák oldalon egészen Villach-ig és körbe osztrák oldalon.
Táv: 20 km / Összes szintemelkedés: 1200 m (+ ha belefér: Monte Coppa)

3. nap (vasárnap):
Ausztria: Gerlitzen Alpe
Kiindulópontunk Sattendorf (545 m), az Ossiacher-see partján. Innen túrázunk a Finsterbach vízesésekhez, majd tovább a Gerlitzen tetejére (1909 m).
Táv: 20 km (Finsterbach: 4 km + Gerlitzen túra 16 km) Összes szintemelkedés: kb. 1800 m

vagy Szlovénia: Špik (2473 m)
A Spik (2473 m) hegyes teteje megragadja mindenki képzeletét, aki áthalad a Gozd Matuljek falucskán. Hegyes csúcsa eltéveszthetetlen, északi oldala büszkén mutatja magát. Bár ebből az irányból csak alpinisták támadják, a túrázók nyugat felől, a Velika Pisnica völgyből (1039 m) közelítik meg. Két jelzett út visz fel: egy szebb és panorámával tarkított ösvény a „Gruntovicán” át, és egy némileg rövidebb ösvény a „Kacji Graben”-en keresztül. Lenyűgöző a hegy környezete az őt körbevevő óriások alatt (Škrlatica, Razor és Prisank).
Az ösvény meredek és néhány helyen kitett, azonban a hasonló magasságú hegyekhez vezető utakhoz képest technikailag kevésbé nehéz.
Táv: 12 km / Összes szintemelkedés: 1550 m

4. nap (hétfő): Olaszország
Körtúra az olasz határ közelében az alsó Fusine-tótól (Lago di Fusine / Weißenfelser See) fel a környező hegyekbe. Nagyrészt erdei túra, szép kilátással a Mangart, Monte Termine, Cima Strugova és a Ponza di Mezzo hegyekre.
Táv: 13 km / Összes szintemelkedés: 723 m

5. nap: Bledi-tó (a kihagyhatatlan) és hazautazás
Hazaindulás: 14 óra, hazaérkezés 21 óra körül

A tervezett programok az időjárás függvényében újratervezésre kerülhetnek!

A túra önköltséges, túravezetői, szervezői díj nincs. A túrákat mindenki a saját felelősségére és erejéből teljesíti, és persze segítünk egymáson/egymásnak, amennyire tudunk.

LÉTSZÁM: 10-15 fő

SZÁLLÁS: apartmanokban, Krajnska Gorában
2018-10-19in1706586
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com