34.204.189.171
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20191020043002_osz.jpg
0
1
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Vendel nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2018.11.17 - Különleges látnivalók Ózdon

Három egyedülálló kiállítást és bemutatót tekintünk meg.

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2018.11.17 06.45 (szombat)
Tájegység:
Ózd
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kúl-Túra (Közös szinház, mozi, kiállítás, stb...)városnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túrabérelt busszal
Fotós túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
8200 Ft
A költségekről:
A feltüntetett belépőárak tájékoztató jellegűek
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

Ózd úgy él a tudatunkban, mint egy füstös gyárváros, a kohók és vasgyárak világa. Ez azonban már a múlté, a vasgyártás megszünt, az egykori kohók, gyárak forróságot öntő robusztus világa megszelidülve, múzeumok és különleges bemutatóhelyek lettek, a művelődés intézményeivé alakultak át, bemutetva ennek az érdekes városnak a sokarcú múltját, jelenét. Ezen a túrán mi is tanúi lehetünk annak, milyen volt egykor itt az élet, láthatjuk a gyárak komor de érdekes világát, de részesei lehetünk egy érdekes bemutató kiállításnak is, az országban egyedülálló Filmtörténeti Élményparkban, valamint bejárhatjuk a Digitális Erőmű különleges bemutatóját is.

A Pásztó-Pétervására útvonalon utazunk Ózdra, útközben megállunk Bátonyterenyén, ahol a tervek szerint megnézzük a szépen felújított Gyürky-Solymossi kastélyt. A kastély megtekintése után folytatjuk utunkat Ózd felé. Megérkezve a városba először a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot keressük fel.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark a több, mint 150 éves múlttal rendelkező kohászati üzem területén valósul meg, több mint 100 éves ipari műemléki épület hasznosításával. A turisztikai attrakció a legkorszerűbb technika segítségével mutatja be az ózdi Fúvógépház épületében a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark interaktív kiállítását. Az Élménypark a magyar filmtörténet mellett a lengyel, cseh és szlovák filmtörténetbe is betekintést enged.

A látogatók megismerkedhetnek a magyar és kelet-európai filmtörténet meghatározó tematikai műfajaival. A Filmtörténeti Élményparkot tárlatvezetéssel nézzük meg.

Belépő: Teljes ár: 1.000 Ft/fő; nyugdíjas: 100 Ft/fő

Innen a következő helyszínre, a Digitális Erőműbe megyünk. A Digitális Erőmű az egykori erőmű épül

etében van, mely a kilencvenes évek óta elhagyatva állt. Ma digitális kiállítótér, módszertani és oktatási központ működik itt. A közösségi térben lehetőség van a szabadidő tartalmas eltöltésére minden korosztály számára. Az intézmény működésében fontos szerepet játszik, hogy egy olyan komplex szolgáltatási rendszert alakítottunk ki, amely folyamatosan új és új elemekkel, programokkal színesedik, ezzel még vonzóbbá téve az intézményt az oda látogatók és partnerek számára. Állandó és időszaki kiállítások, interaktív terek és programok várják a kicsiket és nagyokat!

Belépő: Teljes ár: 1.000 ft/fő; nyugdíjas: 100 Ft/fő

A harmadik helyszín amit megnézünk az Ózdi Múzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark. Az Intézmény rendkívül gazdag és egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik, amely az ózdi gyár történetén túl a helyi néprajzi szépségekbe, történetbe, régészetbe, iskolatörténetbe , művészet - és sporttörténetbe is elkalauzolja a látogatót, valamint további látnivalók és érdekességek színesítik gyűjteményt.

Belépő: Teljes ár: 600 Ft/fő; nyugdíjas: 300 Ft/fő

Ennek a gazdag, sokrétű gyűjteménynek a megtekintése után indulunk haza. Hazafelé utunk Szilvásváradon keresztül, a Bükk festői útján vezet, majd az M3-on érkezünk Bp-re a késő délutáni órákban.

Utazás mikrobusszal.

Részletes programleírás honlapomon tekinthető meg
2018-11-17in7707307
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com