34.207.78.157
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20190616082001_nyar.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Jusztin nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2019.01.26 - Látogatás a Szépművészeti Múzeumban

Megnézzük tárlatvezetéssel az Egyiptomi kiállítást és egyénileg a Román Csarnokot

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2019.01.26 10.30 (szombat)
Tájegység:
Budapest
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Kúl-Túra (Közös szinház, mozi, kiállítás, stb...)városnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Talán megyek:
Iluska051
A költségekről:
Belépő: Teljes ár: 1.600 Ft/fő; nyugdíjas: 800 Ft/fő; 70 év felett ingyenes. Az Egyiptomi kiállítás tárlatvezetését kortól függetlenül kell fizetni, - ez eloszlik a megjelent létszám függvényében.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A program rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

2018 októberében nyitotta meg ismét kapuit Budapest egyik legjelentősebb múzeuma a Szépművészeti Múzeum. Jelentős átalakításokat végeztek, megújították és kibővítették a kiállításokat, sok rendezvénnyel, programmal várják a látogatókat. Progamunk során tárlatvezetéssel megnézzük a felújított, kibővített és átalakított EGYIPTOMI KIÁLLÍTÁST, majd egyénileg megnézzük a múzeumépület leghíresebb látnivalóját, a gyönyörű ROMÁN CSARNOKOT, mely a háború óta most lett megnyitva újra a nagyközönség előtt.

A Szépművészeti Múzeum megújult Egyiptomi Állandó Kiállítása a korábbinál nagyobb területen, számos új tárggyal és témával kiegészülve várja a látogatókat. Az új koncepció három nagy tematikus egységre bontva mutatja be az ókori Egyiptom világát: Templom – Istenek; Nílus-völgy – Emberek; Sírkamra – Halottak. Az új kiállítás látványosan, interaktív eszközök bevonásával, a látogatók számára jól érthetően és tudományosan is helytálló módon tárgyalja a korszakkal kapcsolatos legfontosabb ismereteket. A kiállításhoz tartozik egy „Egyiptomi titkok kamrája” is, ebben a felfedezőszobában számos további izgalmas információ várja az érdeklődőket.

Az Egyiptomi Gyűjtemény megtekintése után egyénileg sétát tehetünk a múzeum legszebb részén, a ROMÁN CSARNOKBAN.
A Szépművészeti Múzeumban a nagyközönség elől több mint 70 évre elzárt, rejtett terem a háborús sérülések, beázások és az elhanyagoltság miatt teljesen lepusztult. A 114 éve elkészült csarnok annyira tönkrement, hogy középkori templomok freskóinak restaurációs technikáit alkalmazva tudták csak aprólékos munkával felújítani. Felújítását 2 éven keresztül 70 restaurátor végezte.

A gyönyörű csarnokban mindenki kedvére nézelődhet, - programunk itt ér véget.

Részletes leírás honlapomon olvasható
2019-01-26in7708700
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com