3.234.241.200
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20200710052002_nyar.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Amália nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2019.04.27 - Látogatás a szolnoki Rep Tárban

Kelet-Európa egyedülálló repülőmúzeumának megtekintése

Túravezető:
Csikarbarni
Indulás:
2019.04.27 08.00 (szombat)
Tájegység:
Szolnok
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid séta (1-6 Km)városnézés, arborétum, sétafikaEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratömegközlekedéssel
Fotós túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
A költségekről:
Belépők: Teljes áron: 2.500 Ft/fő; nyugdíjas: 1.260 Ft/fő; 70 év felett ingyenes; + a tárlatvezetés, melynek ára a létszámtól függ. Az alapjeggyel beléphetsz a kiállításra, kipróbálhatod az interaktív eszközök egy részét is. Mindent igénybe vehetsz, amit nem soroltunk fel az élményelemeknél.

Élményelemek vásárlása aki szeretne, a belépőkön kívül:
Szimulátor használata 800 Ft Használhatod a szimulátorokat (10 év fölött, 120 cm fölött)
4D mozi használata 800 Ft A 4D moziban vetített filmek segítségével átélheted a repülés élményét (120 cm fölött)
Pilótapont - Beülés a MiG 21-es és a JAK 52-es repülőgépekbe 400 Ft Beleülhetsz két valódi repülőgépbe
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Találkozás a Nyugati pályaudvaron a 13-as végány végében (az információs tábla megtekintése ajánlott!) 8 órakor. A vonat 8.28 órakor indul és 9.45 órakor érkezik menetrend szerint Szolnokra. Pótjegy váltása korhatártól függetlenül kötelező! A jegyet érdemes oda-vissza megvenni!
Jelentkezés:
Jelentkezés: email: vandorbot11@gmail.com
Tel: 06/20/475-3307
A program rövid leírása:
A PROGRAMRA ELŐRE FEL KELL IRATKOZNI

A RepTár, Szolnok város repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több mint 4 500 m2 fedett kiállítóterével, és mintegy 60 000 m2 alapterületével már mérete okán is figyelemre tarthat számot. A múzeum több, mint egy nagy repülőgép emlékpark. Az itt található nyugdíjazott és restaurált gépek mellett ugyanis megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett remek kikapcsolódást kínál családoknak, baráti társaságoknak.
A RepTárban elhelyezett gyűjteményt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakembereinek segítségével állították össze. A kiállított tárgyak között muzeális értékű hadirepülőgépek, helikopterek, haditechnikai eszközök éppúgy megtalálhatók, mint a hajtóműmodellek, és a hazai repüléstörténet egyéb relikviái. A nemzetközileg is jegyzett katonai repülőgép gyűjtemény, melyet eddig a Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhelyen látogathatott a közönség, új darabokkal kiegészülve költözött a RepTárba. A gyűjtemény nem csak kibővült és méltó elhelyezést kapott, de az átköltöztetéssel egész évben látogathatóvá vált.

A kiállított repülő szerkezeteken túl – melyek közül többnek a botkormánya mögé is beülhetünk – megannyi érdekesség várja a látogatót: hajtóművek, légvédelmi eszközök, különböző relikviák segítenek megismerni a magyar repülés történetét. A haditechnika iránt érdeklődők örömére minden repülőgép, helikopter részletes specifikációval kerül bemutatásra. Akiket az adatok kevésbé kötnek le, azok számára interaktív- és elektronikai eszközök teszik élvezetessé a múzeumi sétát. A gyerekeket játszótér, a felfrissülni vágyókat kávézó, a kalandorszívűeket pedig akadálypálya várja.

Mint látjuk, nagyon sok érdekesség, kalandos lehetőség vár bennünket ezen a programon. Mindenki kedvére használhatja ki a lehetőségeket.
A program során a tervek szerint lesz egy 1 órás tárlatvezetés is.

Haza a délutáni órákban indulunk a tervek szerint. Mivel az ide közlekedő városi busz csak megrendelésre jön, így csak együtt van lehetőség visszatérni a vasútállomásra.

Részletesebb leírás honlapomon olvasható


2019-04-27in7710457
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com