Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Dorottya vagy Dóra nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (4 fő részére):
- 3 db alma
- 28 dkg teljes kiőrlésű liszt (én Graham lisztet használtam - nem volt otthon teljes kiőrlésű)
- 3 csapott tk. sütőpor (mehet bele egy zacskóval - mit kezd az ember pár grammal utána???)
- 12 dkg cukor
- 1 csipet fahéj (na én tettem bele minden jót: fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió)
- 1 csipet só
- 250 ml tej (ennél némileg több - ne legyen nagyon sűrű a tészta)
- 60 ml olaj
- 1 tk. vanília (nincs otthon - helyette 1 csomag vaníliás cukor)
- 1 tojás
- 1 ek. barna cukor (kihagytam - ez sincs otthon)
- viszont tettem bele 100g kandírozott citromhéjat, amit meg nem ír
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük (én apróra daraboltam). A lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük az olajat, a vaníliát, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat (a citromhéjat) és az egészet jól összekeverjük.
180 C-on sütjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük (én apróra daraboltam). A lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat és a sót összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük az olajat, a vaníliát, a tojást és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és az almadarabkákat (a citromhéjat) és az egészet jól összekeverjük.
180 C-on sütjük.
Elkészítés ideje:
1 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]