Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Aranka nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (4 fő részére):
- 0,5 kg Borjúhús
- 10 dkg Füstölt szalonna
- 2 szál Sárgarépa
- 2 szál Fehérrépa
- 20 dkg Gomba
- 2 ek. Liszt
- 1 db Paprika
- 1 db Paradicsom
- 2 dl Tejföl
- 1 csomó kapor
- só, bors, paprika
Elkészítés:
A combot megmosom, összekockázom kétujjnyi kockákra, a zöldségeket és a gombát megpucolom, felkockázom. Paprikát felcsíkozom, a paradicsomot négyfelé vágom.
A kis kockákra vágott szalonnát megpirítom, majd a zsírján megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a húst. Sózom egy csapott evőkanálnyi sóval, borsozom és félpuhára párolom. Utána hozzáadom a leveszöldséget és tovább főzöm. Mikor megpuhult, hozzáadom a gombát, csapott evőkanálnyi pirospaprikával fűszerezem és belekeverem a tejfölt. A végén teszem bele az apróra vágott kaprot. Hozzáadom a zöldpaprikát és paradicsomot.
A combot megmosom, összekockázom kétujjnyi kockákra, a zöldségeket és a gombát megpucolom, felkockázom. Paprikát felcsíkozom, a paradicsomot négyfelé vágom.
A kis kockákra vágott szalonnát megpirítom, majd a zsírján megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a húst. Sózom egy csapott evőkanálnyi sóval, borsozom és félpuhára párolom. Utána hozzáadom a leveszöldséget és tovább főzöm. Mikor megpuhult, hozzáadom a gombát, csapott evőkanálnyi pirospaprikával fűszerezem és belekeverem a tejfölt. A végén teszem bele az apróra vágott kaprot. Hozzáadom a zöldpaprikát és paradicsomot.
Elkészítés ideje:
40 perc
Elkészítés szintje: Könnyű elkészíteni
Elkészítés szintje: Könnyű elkészíteni
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]