13.58.82.79
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
12
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van György nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Annus

Betyárleves

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 0,5 kg Borjúhús
  • 10 dkg Füstölt szalonna
  • 2 szál Sárgarépa
  • 2 szál Fehérrépa
  • 20 dkg Gomba
  • 2 ek. Liszt
  • 1 db Paprika
  • 1 db Paradicsom
  • 2 dl Tejföl
  • 1 csomó kapor
  • só, bors, paprika
Elkészítés:

A combot megmosom, összekockázom kétujjnyi kockákra, a zöldségeket és a gombát megpucolom, felkockázom. Paprikát felcsíkozom, a paradicsomot négyfelé vágom.

A kis kockákra vágott szalonnát megpirítom, majd a zsírján megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a húst. Sózom egy csapott evőkanálnyi sóval, borsozom és félpuhára párolom. Utána hozzáadom a leveszöldséget és tovább főzöm. Mikor megpuhult, hozzáadom a gombát, csapott evőkanálnyi pirospaprikával fűszerezem és belekeverem a tejfölt. A végén teszem bele az apróra vágott kaprot. Hozzáadom a zöldpaprikát és paradicsomot.
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés szintje: Könnyű elkészíteni

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei