Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Achilles nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (3 fő részére):
- fél kg Marha lábszár (vagy gulyáshús)
- 2 szál Petrezselyem
- 2 szál Sárgarépa
- fél kg Krumpli
- 1 kanál Zsír
- 1 cső Paprika
- 1 db Vöröshagyma
- fél liter Víz
- só, brs, pirospaprika, (esetleg babérlevél)
- esetleg tojás és liszt (lásd a receptben)
Elkészítés:
A marhahúst megmossuk, kockára vágjuk (ha már felkockázva vettük gulyáshúsként, akkor csak átmossuk). A hagymát apróra vágjuk, aztán lábasban megpirítjuk a kanál zsiron, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. nagyon picit pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy odaégjen a pirospaprika, mert keserű lesz. Megsózzuk, megborsozzuk, a vízzel felengedjük. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a feldarabolt répát, petrust. Amikor a hús majdnem teljsesn puha, hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit és azzal lassú tűzön puhára főzzük. Ha van rá mód, tehetünk még bele 1 tojásból és lisztből készített csipetkét, amit a keményre gyúrt tésztából lisztes kézzel csipegethetünk a gulyásba. Karikázott zöldpaprikával, petruszölddel és babérral ízesítve tálaljuk.
A marhahúst megmossuk, kockára vágjuk (ha már felkockázva vettük gulyáshúsként, akkor csak átmossuk). A hagymát apróra vágjuk, aztán lábasban megpirítjuk a kanál zsiron, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. nagyon picit pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy odaégjen a pirospaprika, mert keserű lesz. Megsózzuk, megborsozzuk, a vízzel felengedjük. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a feldarabolt répát, petrust. Amikor a hús majdnem teljsesn puha, hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit és azzal lassú tűzön puhára főzzük. Ha van rá mód, tehetünk még bele 1 tojásból és lisztből készített csipetkét, amit a keményre gyúrt tésztából lisztes kézzel csipegethetünk a gulyásba. Karikázott zöldpaprikával, petruszölddel és babérral ízesítve tálaljuk.
Elkészítés ideje:
1 óra és 30 perc
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]