Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Antal nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

23.22.240.119
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20180117103001_tel.jpg
0
3
nincs
sutes_fozes
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Assi

Csipetkés gulyás

Hozzávalók (3 fő részére):
  • fél kg Marha lábszár (vagy gulyáshús)
  • 2 szál Petrezselyem
  • 2 szál Sárgarépa
  • fél kg Krumpli
  • 1 kanál Zsír
  • 1 cső Paprika
  • 1 db Vöröshagyma
  • fél liter Víz
  • só, brs, pirospaprika, (esetleg babérlevél)
  • esetleg tojás és liszt (lásd a receptben)
Elkészítés:

A marhahúst megmossuk, kockára vágjuk (ha már felkockázva vettük gulyáshúsként, akkor csak átmossuk). A hagymát apróra vágjuk, aztán lábasban megpirítjuk a kanál zsiron, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. nagyon picit pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy odaégjen a pirospaprika, mert keserű lesz. Megsózzuk, megborsozzuk, a vízzel felengedjük. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a feldarabolt répát, petrust. Amikor a hús majdnem teljsesn puha, hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit és azzal lassú tűzön puhára főzzük. Ha van rá mód, tehetünk még bele 1 tojásból és lisztből készített csipetkét, amit a keményre gyúrt tésztából lisztes kézzel csipegethetünk a gulyásba. Karikázott zöldpaprikával, petruszölddel és babérral ízesítve tálaljuk.
Elkészítés ideje: 1 óra és 30 perc
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
Túra

Impresszum

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshop



Túraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató