3.17.28.48
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
27
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Konrád, Tivadar nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Assi

Csipetkés gulyás

Hozzávalók (3 fő részére):
  • fél kg Marha lábszár (vagy gulyáshús)
  • 2 szál Petrezselyem
  • 2 szál Sárgarépa
  • fél kg Krumpli
  • 1 kanál Zsír
  • 1 cső Paprika
  • 1 db Vöröshagyma
  • fél liter Víz
  • só, brs, pirospaprika, (esetleg babérlevél)
  • esetleg tojás és liszt (lásd a receptben)
Elkészítés:

A marhahúst megmossuk, kockára vágjuk (ha már felkockázva vettük gulyáshúsként, akkor csak átmossuk). A hagymát apróra vágjuk, aztán lábasban megpirítjuk a kanál zsiron, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a húst. nagyon picit pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy odaégjen a pirospaprika, mert keserű lesz. Megsózzuk, megborsozzuk, a vízzel felengedjük. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a feldarabolt répát, petrust. Amikor a hús majdnem teljsesn puha, hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit és azzal lassú tűzön puhára főzzük. Ha van rá mód, tehetünk még bele 1 tojásból és lisztből készített csipetkét, amit a keményre gyúrt tésztából lisztes kézzel csipegethetünk a gulyásba. Karikázott zöldpaprikával, petruszölddel és babérral ízesítve tálaljuk.
Elkészítés ideje: 1 óra és 30 perc
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei