Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Renáta nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (4 fő részére):
- 1 kg Disznó comb
- 2 fej Vöröshagyma
- 20 dkg Gomba
- 2 deci Vörösbor
- 2 deci Tejföl
- 2 ek zsír
- 2 ek liszt
- mustár
- kakukkfű, bazsalikom, majoranna, bors, só
Elkészítés:
A husit vékony csíkokra vágjuk, a hagymát karikázzuk vékony szeletekre, a gombát cikkekre.
A zöldfűszereket is apróra vágjuk ( de jó a szárított is ).
Zsírt sercegésig hevítjük,aztán beleszórjuk a hagymát. Üvegesre dinszteljük, aztán hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zöldfűszereket, aztán összeforgatjuk.
10 percig pároljuk szapora kevergetés közben, hogy oda ne kapjon. Ha a hús kifehéredett, beleszórjuk a gombát, majd ráöntjük a vörösbort.
Amíg puhul, összehabarjuk a tejfölt néhány kanál mustárral, majd liszttel (csomómentesre!). Amikor a hús teljesen puha, hozzáömtjük a habarást és összeforraljuk.
Mi csak úgy, kenyérrel szoktuk enni, de ha vannak lányok, asszonyok a csapatban és hajlandók krumlit pucolni, akkor lehet főtt krumplival vagy próbáltuk már főtt borsóval is. Ezeket a sütés előtt kell elkészíteni és rámerni a forró szaftot!
A husit vékony csíkokra vágjuk, a hagymát karikázzuk vékony szeletekre, a gombát cikkekre.
A zöldfűszereket is apróra vágjuk ( de jó a szárított is ).
Zsírt sercegésig hevítjük,aztán beleszórjuk a hagymát. Üvegesre dinszteljük, aztán hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zöldfűszereket, aztán összeforgatjuk.
10 percig pároljuk szapora kevergetés közben, hogy oda ne kapjon. Ha a hús kifehéredett, beleszórjuk a gombát, majd ráöntjük a vörösbort.
Amíg puhul, összehabarjuk a tejfölt néhány kanál mustárral, majd liszttel (csomómentesre!). Amikor a hús teljesen puha, hozzáömtjük a habarást és összeforraljuk.
Mi csak úgy, kenyérrel szoktuk enni, de ha vannak lányok, asszonyok a csapatban és hajlandók krumlit pucolni, akkor lehet főtt krumplival vagy próbáltuk már főtt borsóval is. Ezeket a sütés előtt kell elkészíteni és rámerni a forró szaftot!
Elkészítés ideje:
40 perc
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]