35.170.81.33
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Renáta nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Gyuszi bácsi - Meccses

Diósdi mustáros

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 1 kg Disznó comb
  • 2 fej Vöröshagyma
  • 20 dkg Gomba
  • 2 deci Vörösbor
  • 2 deci Tejföl
  • 2 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • mustár
  • kakukkfű, bazsalikom, majoranna, bors, só
Elkészítés:

A husit vékony csíkokra vágjuk, a hagymát karikázzuk vékony szeletekre, a gombát cikkekre.
A zöldfűszereket is apróra vágjuk ( de jó a szárított is ).
Zsírt sercegésig hevítjük,aztán beleszórjuk a hagymát. Üvegesre dinszteljük, aztán hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zöldfűszereket, aztán összeforgatjuk.
10 percig pároljuk szapora kevergetés közben, hogy oda ne kapjon. Ha a hús kifehéredett, beleszórjuk a gombát, majd ráöntjük a vörösbort.
Amíg puhul, összehabarjuk a tejfölt néhány kanál mustárral, majd liszttel (csomómentesre!). Amikor a hús teljesen puha, hozzáömtjük a habarást és összeforraljuk.

Mi csak úgy, kenyérrel szoktuk enni, de ha vannak lányok, asszonyok a csapatban és hajlandók krumlit pucolni, akkor lehet főtt krumplival vagy próbáltuk már főtt borsóval is. Ezeket a sütés előtt kell elkészíteni és rámerni a forró szaftot!
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei