Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Zoltán nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

54.81.71.68
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20180623063501_nyar.jpg
0
10
nincs
sutes_fozes
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Gyuszi bácsi - Meccses

Diósdi mustáros

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 1 kg Disznó comb
  • 2 fej Vöröshagyma
  • 20 dkg Gomba
  • 2 deci Vörösbor
  • 2 deci Tejföl
  • 2 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • mustár
  • kakukkfű, bazsalikom, majoranna, bors, só
Elkészítés:

A husit vékony csíkokra vágjuk, a hagymát karikázzuk vékony szeletekre, a gombát cikkekre.
A zöldfűszereket is apróra vágjuk ( de jó a szárított is ).
Zsírt sercegésig hevítjük,aztán beleszórjuk a hagymát. Üvegesre dinszteljük, aztán hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zöldfűszereket, aztán összeforgatjuk.
10 percig pároljuk szapora kevergetés közben, hogy oda ne kapjon. Ha a hús kifehéredett, beleszórjuk a gombát, majd ráöntjük a vörösbort.
Amíg puhul, összehabarjuk a tejfölt néhány kanál mustárral, majd liszttel (csomómentesre!). Amikor a hús teljesen puha, hozzáömtjük a habarást és összeforraljuk.

Mi csak úgy, kenyérrel szoktuk enni, de ha vannak lányok, asszonyok a csapatban és hajlandók krumlit pucolni, akkor lehet főtt krumplival vagy próbáltuk már főtt borsóval is. Ezeket a sütés előtt kell elkészíteni és rámerni a forró szaftot!
Elkészítés ideje: 40 perc
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
Túra

Impresszum

Adatvédelem

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshop



Túraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató