Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Eufrozina nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

54.80.58.121
osz
f0af69
6d3f0f
fae4cd
dizajn/fejleckepek/hatter_20180925101502_osz.jpg
0
2
nincs
sutes_fozes
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Bernipásztor

Galócafasírt

Hozzávalók (2 fő részére):
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • kb. 300-400 g piruló galóca vagy más gomba
  • pirospaprika
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • fűszerek (borsikafű, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem)
Elkészítés:

A galócát (vagy más gombát pl. tinóru, piruló őzláb, csiperke, galambgomba vagy akár vegyesen) megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre, darabokra vágjuk. (A galócának a kalapbőrét le kell húzni!!!) Olajon hagymát dinsztelünk. Mikor már üveges, pirospaprikát keverünk hozzá és hozzáadjuk a gombát. Kevés vizet öntünk rá, hogy ne égjen le, de hamarosan úgyis vizet ereszt a gomba is. Ha a fasírt piruló galócából, piruló őzlábból készül, ami fogyasztás előtt hőkezelést igényel, minimum 20 percig főzzük, közben megsózzuk, fűszerezzük. (Kb. ennyi idő alatt fő el a gomba leve egyébként is.) A gomba levét lefőzzük teljesen, miközben kavargatjuk. Ha készen van, egy tálba tesszük hűlni. Beáztatunk egy zsemlét, majd kinyomkodjuk a vizet belőle és a gombához adjuk, összekeverjük. Majd a masszához hozzáadunk egy tojást és ízlés szerint még fűszerezhetjük tovább. A végén annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit felvesz - de ne legyen túl kemény. A kész masszából fasírtokat formázunk, melyeket forró olajban aranybarnára sütünk.
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
Túra

Impresszum

Adatvédelem

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshop



Túraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató