Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Aranka nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (2 fő részére):
- 1 fej hagyma
- olaj
- kb. 300-400 g piruló galóca vagy más gomba
- pirospaprika
- bors
- fokhagyma
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- fűszerek (borsikafű, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem)
- só
Elkészítés:
A galócát (vagy más gombát pl. tinóru, piruló őzláb, csiperke, galambgomba vagy akár vegyesen) megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre, darabokra vágjuk. (A galócának a kalapbőrét le kell húzni!!!) Olajon hagymát dinsztelünk. Mikor már üveges, pirospaprikát keverünk hozzá és hozzáadjuk a gombát. Kevés vizet öntünk rá, hogy ne égjen le, de hamarosan úgyis vizet ereszt a gomba is. Ha a fasírt piruló galócából, piruló őzlábból készül, ami fogyasztás előtt hőkezelést igényel, minimum 20 percig főzzük, közben megsózzuk, fűszerezzük. (Kb. ennyi idő alatt fő el a gomba leve egyébként is.) A gomba levét lefőzzük teljesen, miközben kavargatjuk. Ha készen van, egy tálba tesszük hűlni. Beáztatunk egy zsemlét, majd kinyomkodjuk a vizet belőle és a gombához adjuk, összekeverjük. Majd a masszához hozzáadunk egy tojást és ízlés szerint még fűszerezhetjük tovább. A végén annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit felvesz - de ne legyen túl kemény. A kész masszából fasírtokat formázunk, melyeket forró olajban aranybarnára sütünk.
A galócát (vagy más gombát pl. tinóru, piruló őzláb, csiperke, galambgomba vagy akár vegyesen) megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre, darabokra vágjuk. (A galócának a kalapbőrét le kell húzni!!!) Olajon hagymát dinsztelünk. Mikor már üveges, pirospaprikát keverünk hozzá és hozzáadjuk a gombát. Kevés vizet öntünk rá, hogy ne égjen le, de hamarosan úgyis vizet ereszt a gomba is. Ha a fasírt piruló galócából, piruló őzlábból készül, ami fogyasztás előtt hőkezelést igényel, minimum 20 percig főzzük, közben megsózzuk, fűszerezzük. (Kb. ennyi idő alatt fő el a gomba leve egyébként is.) A gomba levét lefőzzük teljesen, miközben kavargatjuk. Ha készen van, egy tálba tesszük hűlni. Beáztatunk egy zsemlét, majd kinyomkodjuk a vizet belőle és a gombához adjuk, összekeverjük. Majd a masszához hozzáadunk egy tojást és ízlés szerint még fűszerezhetjük tovább. A végén annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyit felvesz - de ne legyen túl kemény. A kész masszából fasírtokat formázunk, melyeket forró olajban aranybarnára sütünk.
Elkészítés ideje:
2 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]