Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Magdolna nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

23.20.25.122
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20180722060001_nyar.jpg
0
3
nincs
sutes_fozes
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Bernipásztor

Grillázzsal megszórt almáspite

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 250 ml tejszín
  • 110 g cukor
  • 100 g szálkásra vágott mandula
  • a kelt tésztához: 375 g búzaliszt
  • 2 tasak szárított élesztő
  • 75 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 100 g olvasztott, lehűtött vaj vagy margarin
  • 250 ml tej
  • A tetejére: 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 g apróra vágott mandula (én 100g-ot tettem rá - a jóval ne spóroljunk!)
  • 55 g cukor, 500 ml tej, 6-7 alma
Elkészítés:

1. A cukrot kis edényben, keverés mellett alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd belekeverjük a mandulát. Az így kapott grillázst enyhén olajozott márványlapra (Igen, ezt írják - nyilvánvaló van ilyen minden háztartásban) vagy alufóliára téve hagyjuk hűlni, utána darabokra törjük.

2. A tésztához a lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és a sóval.
A tojást, vajat és a tejet is összekeverjük.

4. Ezután összekeverjük a lisztes keverékkel. Beletöltjük egy kivajazott-kilisztezett kb. 30-40 cm-es tepsibe.

5. A tetejéhez a pudingporból, cukorból, tejből, mandulából és lehűtött tejszínből a tasakon lévő leírás szerint pudingot készítünk. Ha már langyosra hűlt a tésztán elosztjuk.

6. Negyedeljük kimagozzuk az almát és tetőcserépszerűen rátesszük a pudingra. Majd megszórjuk mandulás grillázzsal. 15 percig a sütőben pihentetjük a tésztát.

180-200 C-on sütjük kb. 30 percig.
Majd hűlni hagyjuk rácson a pitét.
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
Túra

Impresszum

Adatvédelem

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshop



Túraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató