Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Konrád nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (4 fő részére):
- 250 ml tejszín
- 110 g cukor
- 100 g szálkásra vágott mandula
- a kelt tésztához: 375 g búzaliszt
- 2 tasak szárított élesztő
- 75 g cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 100 g olvasztott, lehűtött vaj vagy margarin
- 250 ml tej
- A tetejére: 1 tasak vaníliás pudingpor
- 10 g apróra vágott mandula (én 100g-ot tettem rá - a jóval ne spóroljunk!)
- 55 g cukor, 500 ml tej, 6-7 alma
Elkészítés:
1. A cukrot kis edényben, keverés mellett alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd belekeverjük a mandulát. Az így kapott grillázst enyhén olajozott márványlapra (Igen, ezt írják - nyilvánvaló van ilyen minden háztartásban) vagy alufóliára téve hagyjuk hűlni, utána darabokra törjük.
2. A tésztához a lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és a sóval.
A tojást, vajat és a tejet is összekeverjük.
4. Ezután összekeverjük a lisztes keverékkel. Beletöltjük egy kivajazott-kilisztezett kb. 30-40 cm-es tepsibe.
5. A tetejéhez a pudingporból, cukorból, tejből, mandulából és lehűtött tejszínből a tasakon lévő leírás szerint pudingot készítünk. Ha már langyosra hűlt a tésztán elosztjuk.
6. Negyedeljük kimagozzuk az almát és tetőcserépszerűen rátesszük a pudingra. Majd megszórjuk mandulás grillázzsal. 15 percig a sütőben pihentetjük a tésztát.
180-200 C-on sütjük kb. 30 percig.
Majd hűlni hagyjuk rácson a pitét.
1. A cukrot kis edényben, keverés mellett alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd belekeverjük a mandulát. Az így kapott grillázst enyhén olajozott márványlapra (Igen, ezt írják - nyilvánvaló van ilyen minden háztartásban) vagy alufóliára téve hagyjuk hűlni, utána darabokra törjük.
2. A tésztához a lisztet elkeverjük az élesztővel, cukorral és a sóval.
A tojást, vajat és a tejet is összekeverjük.
4. Ezután összekeverjük a lisztes keverékkel. Beletöltjük egy kivajazott-kilisztezett kb. 30-40 cm-es tepsibe.
5. A tetejéhez a pudingporból, cukorból, tejből, mandulából és lehűtött tejszínből a tasakon lévő leírás szerint pudingot készítünk. Ha már langyosra hűlt a tésztán elosztjuk.
6. Negyedeljük kimagozzuk az almát és tetőcserépszerűen rátesszük a pudingra. Majd megszórjuk mandulás grillázzsal. 15 percig a sütőben pihentetjük a tésztát.
180-200 C-on sütjük kb. 30 percig.
Majd hűlni hagyjuk rácson a pitét.
Elkészítés ideje:
2 óra
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]