18.206.168.65
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20190323083501_tavasz.jpg
0
8
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Emőke nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Kosárka

Hozzávalók (10 fő részére):
  • 24 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg porcukor
  • Töltelék:
  • 1 zacskó pudingpor
  • 40 ml tej
  • 2 evőkanál cukor
  • Tetejére:
  • 15 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • szórócukor
Elkészítés:

1. A margarint elmorzsoljuk a tojássárgájával és a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk a tésztát, majd egy órára hűtőbe tesszük.
A kosárka formákat kikenjük margarinnal és kilisztezzük. A tésztát szépen egyenletesen belenyomkodjuk a kosárkaformába.
Közepes hőfokon aranysárgára sütjük őket. Ha kihűltek, tálára borítjuk a kosárkákat óvatosan, mert könnyen törnek.
2. A pudingot a leírás szerint elkészítjük a megadott mennyiségekkel. Lényeg az, hogy ne legyen túlzottan folyós, ezért kicsit kevesebb tejet kell hozzáadni. A pudingot még melegen betöltjük a kosárkákba.
3. A csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a kosárkák tetejére öntjük, úgy hogy egyenletesen fedje őket.
Tetszés szerint díszítjük a kosárkákat színes cukorral.
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés szintje: Nagy gyakorlatot és komoly odafigyelést igényel az elkészítése

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com