18.224.44.108
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
26
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Emma nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Medvehagymás-szalonnás kenyér

Hozzávalók (4 fő részére):
  • fél kiló liszt
  • 1 ek. só
  • 4 kanál olivaolaj
  • 25 g élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 2-2,5 dl víz
  • ill. az élesztőhöz 1 dl víz
  • apróra vágott medvehagyma
  • szalonnakockák
Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az 1 dl. langyos vízben felfuttatjuk egy kk. cukorral az élesztőt. A liszthez adjuk, és még hozzáadjuk az olívaolajat és a 2-2,5 dl langyos vizet is. Jól kidagasztjuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk kilisztezett munkalapon, és beledolgozzuk az apóra vágott medvehagymát és szalonnát. Beletesszük egy kiolajozott formába, és a tetejét is megkenjük olívaolajjal. A sütőbe teszünk egy kislábos vizet és közepes lángon 35-45 percet sütjük. Miután kiszedtük, meghintjük vízzel.
Elkészítés ideje: 2-3 óra
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei