Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Sebestyén nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

54.234.0.2
tel
b2f2f0
234875
e5fafa
dizajn/fejleckepek/hatter_20180120044001_tel.jpg
0
3
nincs
sutes_fozes
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Bernipásztor

Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 6 tojásfehérje kb 25 dkg
  • 15 dkg dió
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 18 dkg porcukor
  • 2 dkg cukrozott narancshéj
  • 1 csipet só
  • ½ dl rum
  • Szilikonos sütőpapír a sütőformák bélelésére, így megspórolhatjuk a formák mosogatását
Elkészítés:

Két kisebb méretű püspökkenyér formához

A linzertészták készítésekor csak a tojások sárgáját használjuk fel, s a fehérje megmarad, célszerű lefagyasztani műanyag dobozban. Felhasználáskor lemérjük, egy tojásfehérje kb.4 dkg. Az alaprecept 6 tojásfehérje mennyiséggel készül, ami 24-25 dkg.

a fagyasztóból a felhasználás előtti napon kivesszük tojásfehérjét és a hűtőszekrényben hagyjuk felengedni,
• kimérjük a hozzávaló mennyiségeket
• a diót durvára vágjuk
• a csokoládét kis darabokra vágjuk
• a cukrozott narancshéjat apróra vágjuk
• a mazsolát megmossuk és rumba áztatjuk, majd leszűrjük, a visszamaradt rumot is beletehetjük a masszába a többi hozzávalóval együtt.
• a citromot forró vízzel alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
• a sütőformákat sütőpapírral kibéleljük
• a sütőt előmelegítjük.
A keverőtálba öntjük a felengedett tojásfehérjét beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a csipet sót és robotgéppel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a diót, lisztet, csokit, mazsolát, reszelt citromhéjat lyukas keverőkanállal lazán beleforgatjuk, (nem robotgéppel, mert az összetörné a habot!). Majd a sütőformákba simítjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd 10 perc múltán közepes hőmérsékleten sütjük további 30-35 percig, (tűpróba a tepsi középső részén). Közben ellenőrizzük, s ha erősebben sülne, egy sütőpapírral letakarva süssük tovább. Csak másnap szeleteljük fel, ha meg bírjuk állni.
Elkészítés ideje: 1 1/2 óra
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
Túra

Impresszum

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshop



Túraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató