Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Vilma nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (4 fő részére):
- 0,5 kg száraz tarkabab
- 20 dkg gersli
- 4 db tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek. zsír
- 20 dkg füstölt kolbász
- 20 dkg füstölt hús (eredetileg liba, de mi disznóhúst használtunk)
- 3 ek. liszt
- só, bors, paprika
- 4 db tojás
Elkészítés:
Ezt a receptet az EST magazinban olvastuk, aztán rögtön ki is próbáltuk az életben... Vigyázat, nem fél órás produkció, mi horgásztunk és sörözgettünk, amíg főtt, így könnyebben szaladt az idő :)
A babot bográcsozás előtt egy nappal be kell áztatni, a tojások héját pedig főzés előtt alaposan megmosni!
A hagymát durvára vágjuk és a zsíron üvegesre sütjük. Rászórunk egy ek. lisztet, beledobjuk a füstölt húst és az ujjnyi darabokra vágott kolbászt, megkeverjük. Újabb kanál lisztet szórunk rá, majd pár percig pároljuk. Vigyázni kell, nehogy odaégjen, ezért néha meg kell rázogatni.
Hozzáadjuk a babot és rászórjuk a maradék lisztet, beledobjuk a gerslit (hántolt árpa). Felengedjük vízzel, hogy pont ellepje.
Beletesszük a tojásokat is óvatosan, aztán fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk néha meg-megrázogatva a bográcsot. Jó 3 óra elteltével megkóstoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.
Kicsit felélesztjük a tüzet, levesszük a fedőt és figyelve, hogy oda ne égjen, még két órán át főzzük. A vége felé már hajlamos lekapni, de ekkor se öntsünk alá vizet, inkább időben rázogassuk át (mi meg is kevertük néha). Akkor van kész, ha a bab megpuhult... Ha már nagyon leforrt róla a szaft, de még nem elég puha a bab, óvatosan picit utána lehet önteni vizet, de tényleg csak keveset!
Ezt a receptet az EST magazinban olvastuk, aztán rögtön ki is próbáltuk az életben... Vigyázat, nem fél órás produkció, mi horgásztunk és sörözgettünk, amíg főtt, így könnyebben szaladt az idő :)
A babot bográcsozás előtt egy nappal be kell áztatni, a tojások héját pedig főzés előtt alaposan megmosni!
A hagymát durvára vágjuk és a zsíron üvegesre sütjük. Rászórunk egy ek. lisztet, beledobjuk a füstölt húst és az ujjnyi darabokra vágott kolbászt, megkeverjük. Újabb kanál lisztet szórunk rá, majd pár percig pároljuk. Vigyázni kell, nehogy odaégjen, ezért néha meg kell rázogatni.
Hozzáadjuk a babot és rászórjuk a maradék lisztet, beledobjuk a gerslit (hántolt árpa). Felengedjük vízzel, hogy pont ellepje.
Beletesszük a tojásokat is óvatosan, aztán fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk néha meg-megrázogatva a bográcsot. Jó 3 óra elteltével megkóstoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.
Kicsit felélesztjük a tüzet, levesszük a fedőt és figyelve, hogy oda ne égjen, még két órán át főzzük. A vége felé már hajlamos lekapni, de ekkor se öntsünk alá vizet, inkább időben rázogassuk át (mi meg is kevertük néha). Akkor van kész, ha a bab megpuhult... Ha már nagyon leforrt róla a szaft, de még nem elég puha a bab, óvatosan picit utána lehet önteni vizet, de tényleg csak keveset!
Elkészítés ideje:
6 óra
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak
Elkészítés szintje: Nehéz elkészíteni, teljesen kezdők inkább másba fogjanak
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]