35.170.81.33
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
2
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Renáta nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Tejszínes cseh kucsmagomba leves medvehagymával

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 25 dkg. cseh kucsmagomba
  • 1-1 szál fehér, és sárga répa, 2 szem krumpli
  • egy marék összevágott medvehagyma
  • ha nincs 1 gerezd fokhagyma és 3-4 újhagyma apróra vágva
  • só, őröl fehér bors, tejszín, vaj, liszt
  • 2 húsleves kocka (elmaradhat)
Elkészítés:

ELKÉSZÍTÉS:

A zöldségeket uborkagyalun leszeletelem, a krumplit apró kockára vágom.
Egy kanál vajon átforgatom a zöldségeket és a krumplit, rászórok egy evőkanyálnyi lisztet, egy kicsit megpirítom, majd felöntöm 1 l vízzel, hozzáadom a húsleves kockát, ha nincs, akkor csak megsózom, borsozom.
Figyelni kell a forrást, mert a liszt miatt habosodik és kifuthat. Amikor elérte a forráspontot, takarékra teszem, beleteszem a gomba süvegeket. Amikor a krumpli puha, beleteszek egy marék csíkokra vágott medvehagymát, picit még visszateszem, majd lehúzva a tűzről hozzáöntök 1 dl tejszínt. (Ha nincs medvehagyma a helyettesítő újhagymát, fokhagymát az elején hozzáteszem.)

MEGJEGYZÉSEK:

Finom, tavaszi leves, bármilyen gombából jó.

(A recept a gombásztanfolyamunk egyik oktatójától származik, aki a kucsmagombás gyakorlatunkat vezette. Teljesen véletlenül pont az ő receptje alapján készítettük el a gombákat.) :-)
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei