Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Zoltán nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

54.81.71.68
nyar
f8f598
335310
fcfbdc
dizajn/fejleckepek/hatter_20180623084002_nyar.jpg
0
8
nincs
sutes_fozes
Túramottónk: „Időnk van, lábunk van, miért ne gyalogoljunk?”
Bernipásztor

Tihanyi almatorta

Hozzávalók (12 fő részére):
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 75 dkg savanykás alma
  • Tetejére: 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
Elkészítés:

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és sóval habosra keverünk, ezután egyenként hozzáadjuk egyenként a 4 tojást, majd a lisztet és a sütőport
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. (kb. 90 dkg almából lesz annyi hámozva, darabolva, kimagozva)
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát, egy 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a tortaforma oldalára is kosárforma szerűen kenünk tésztát és szépen elrendezzük ebben a formában az almaszeleteket. Az almát megszórjuk kis fahéjjal és valamennyi mazsolával. A süteményt a sütő alsó rácsán 25 percig sütjük.
Közben a tejfölt a tojásokkal, cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe visszatéve, még 25 percig sütjük.
(fahéj, mazsola: sokat dob rajta...)

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
Elkészítés ideje: 1-2 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
Túra

Impresszum

Adatvédelem

Ajándéklista

Gombázó

Műszaki webshop



Túraprogramok
Fórum
Elérhetőségeink
Hírek
Saját adataid
Először vagy itt?
T A G S Á G
Támogatói SMS
Tartalomjegyzék
Gyakori kérdések
BLOG tartalomjegyzék
Statisztika
RSS/XML
E-mail
Webmestereknek
Hasznos linkek
Linkajánló
Tudnivalók a Fórumról
Fórum Moderálása
Logós pólók, kitűzők
Irodalmi Páholy
Felhasználók adatai
Idézeteink
Arcképcsarnok
Avatarjaink
Külső fotók
Tűzgyújtási tilalom
Szállásajánló
Tájegységek
Cikkek
Sütünk-főzünk
Gyermekprogramok
Bringásoknak
Letölthető anyagok
Kalória égetés
Lábbelik
Turista öltözet
Turista étkek
Túra után
Szabad tűzön...
Gombákról
Veszélyes növények
Fafajtákról
Lavinafokozatok
Túravezetők/Admin
Saját túrák stat.
Linkek túravezetőknek
Túravezetők figyelmébe
Túrák tervezése
Túra nehézségi fokozata
Autós kalkulátor
privát cset

látogató