Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel
Ha van Gertrúd nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!
Hozzávalók (12 fő részére):

- 7,5 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- csipet só
- 4 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 75 dkg savanykás alma
- Tetejére: 1,5 dl tejföl
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és sóval habosra keverünk, ezután egyenként hozzáadjuk egyenként a 4 tojást, majd a lisztet és a sütőport
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. (kb. 90 dkg almából lesz annyi hámozva, darabolva, kimagozva)
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát, egy 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a tortaforma oldalára is kosárforma szerűen kenünk tésztát és szépen elrendezzük ebben a formában az almaszeleteket. Az almát megszórjuk kis fahéjjal és valamennyi mazsolával. A süteményt a sütő alsó rácsán 25 percig sütjük.
Közben a tejfölt a tojásokkal, cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe visszatéve, még 25 percig sütjük.
(fahéj, mazsola: sokat dob rajta...)
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és sóval habosra keverünk, ezután egyenként hozzáadjuk egyenként a 4 tojást, majd a lisztet és a sütőport
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. (kb. 90 dkg almából lesz annyi hámozva, darabolva, kimagozva)
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát, egy 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, a tetejét elsimítjuk, és a tortaforma oldalára is kosárforma szerűen kenünk tésztát és szépen elrendezzük ebben a formában az almaszeleteket. Az almát megszórjuk kis fahéjjal és valamennyi mazsolával. A süteményt a sütő alsó rácsán 25 percig sütjük.
Közben a tejfölt a tojásokkal, cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe visszatéve, még 25 percig sütjük.
(fahéj, mazsola: sokat dob rajta...)
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
Elkészítés ideje:
1-2 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel
Jó étvágyat!
[Vissza az étellistához]