2600:1f28:365:80b0:6655:d15e:4c7a:8a0c
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
2
nincs
sutes_fozes

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Natália nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Bernipásztor

Zserbógolyó

Hozzávalók (4 fő részére):
  • 15 dkg aszalt sárgabarack vagy szilva
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál narancslikőr/pálinka/konyak vagy rum
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • fél teáskanál rumaroma vagy rum
  • Csokibevonathoz
  • 15 dkg ét tortabevonó vagy étcsoki
  • 1 teáskanál olaj
Elkészítés:

Elkészítés:

1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át.

2. Húsdarálóval megdaráljuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót úgy, hogy gyúrható legyen a massza.

3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokiban megforgatni.

4. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, hogy ha megszilárdul, fényesebb maradjon. A golyókat megmártjuk a csokiban.
Megjegyzés:

A narancslikőrt narancslével is lehet helyettesíteni.Én rummal szoktam helyettesíteni és nem teszek bele aromát.
A barack helyett jó a szilva is (sőt, szinte jobb!). Baracklekvár helyett lehet nyugodtan más lekvárt, pl. szilvalekvárt, ribizlilekvárt sőt még szederlekvárt is használni. (Utoljára csak az volt kéznél).
A barackot, szilvát, diót én a botmixer darálófejével darálom.
A csokiba mártott golyókat kanállal merem egy tálcára, ahol akár egy napig is szilárdulnak, utána éles késsel levágom őket a tálcáról és papírkapszliba helyezem őket.
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés szintje: Közepesen könnyű elkészíteni - kis gyakorlatot igényel

Jó étvágyat!


[Vissza az étellistához]
gombazo.hu
Arte Tenebrarum Könyvkiadó trükkjei