3.236.122.9
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Gizella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2009.11.20 - Vepor gerinctúra

Ismeretlen táj ismeretlen útjain

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2009.11.20 18.00 (péntek)
Érkezés:
2009.11.22 (vasárnap)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
1600 m
Középhosszú túra (15-35 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokTöbb napos (ha ezt jelölöd, lejjebb töltsd ki az éjszakák számát!)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
14000 Ft
Teljes szállásköltség:
11000 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Budapest, Hősök tere
A program rövid leírása:
2009.11.20 - Vepor gerinctúraVepor, ismeretlen táj ismeretlen útjain

Indulás: 2009. november 20. Budapest, Hősök tere, 18.00 óra.

Érkezés: 2009. november 22. Budapest, Hősök tere 21.00 óra.

Jelentkezési határidő: 2009. november 15, e-mailben (turazas@postafiok.hu).

2009. november 20 - november 22.
24 900 Ft.

Az ár tartalmazza: az utazás költségeit, a két éjszaka szállást és a napi kétszeri étkezés díját, a túravezetést és szervezést.

Az ár nem tartalmazza: a biztosítás díját.

A Vepor sokunk számára hangzik ismeretlenül. Nem is meglepő ez, mivel még a szlovákok körében sem gyakori túraterep. Pedig csodái bárkit képesek elkápráztatni. A Hroncek víztározó hidegkék színű vize, a meredek kaptatók és a lankás, füves gerinc gyönyörű kilátással mindenki megelégedésére szolgálhatnak. A gerincről az Alacsony-Tátra és a Magas-Tátra is gyönyörűen látható, az erdők hangulatosak és az ösvények is könnyen járhatóak. Igaz, nincs szurdok, jégbarlang, sziklás gerinc. De ezt nem is fogjuk hiányolni!

Részletes program

1. nap november 20, péntek
Budapest - Besztercebánya - Hronec
Az első napot utazással töltjük, és a túratársakkal való ismerkedéssel egy finom vacsora mellett. Késő délután indulunk a Hősök teréről, hogy mindenki csatlakozhasson hozzánk és ne kelljen szabadságot sem kivenni. Az út során sok történelmi csoda közt autózunk, de mi kitartóan, megállás nélkül a Garam-völgyében felfelé haladunk a szállásunk felé, Hronec falu határába.
Menetidő: -
Szintemelkedés: -

2. nap november 21, szombat
Hronec - Stromp csúcs alatt - Hroncek víztározó - Tlsty javor - Sihlá
Ma már egésznapos túrára indulunk. De nem kell a teljes felszerelést magunkkal cipelni, azt hozza helyettünk a busz. A mai napon a Klenóci Vepor gerincének nyugati szakaszát járjuk be sok-sok csodával találkozva közben. A Stromp környékén még fagyott táj és kis faházak jelzik, hogy nincs is olyan messze a civilizáció, a Hroncek víztározó partján kellemes üdülőfalu van a fenyvesbe bújva. De később már csak mi maradunk és a természet. Innét egy meredek, de rövid kapaszkodóval jutunk 1000 m fölé. Itt egyszerre kitárul a táj, füves legelőn haladunk. Körbetekintva a Zákluky csúcsáról a Tátrák a Polana, és dél felé akár hazánk tájai is feltűnnek szemünk előtt. Akinél lesz távcső szép időben Brezno főterében is gyönyörködhet. A mai nap már csak ilyen lesz, füves gerinc, kisebb-nagyobb emelkedők és lejtők váltogatják majd egymást, de könnyű terepen haladunk és élvezzük a természet szépségeit. Néha betérünk egy-egy fenyvesbe is, mint majd az utunk végén, ahol a hágóban a buszunk vár minket, hogy 10 perc alatt a szállásunkon lehessünk, pihenjünk és a következő napot tervezgessük.

Menetidő: kb. 7 óra
Szintemelkedés: 800 m

3. nap november 22, vasárnap
Sihlá - Klenóci Vepor (Klenovsky Vepor)- Zbojska-hágó (sedlo Zbojska) - Besztercebánya - Budapest
Ez már a hazautazásunk napja. De nem maradunk túra nélkül. Talán az egyik legnagyobb kaland, a Klenóci Vepor mászása van hátra, hogy utána meredek lejtőkön elhagyjuk a gerincet és a Murányi-fennsík lábánál felszálljunk a buszunkra, hogy időben visszaérkezzünk Budapestre. Reggel 10 perc alatt a buszunk visszavisz minket oda, ahol tegnap befejeztük a túrát. De a mai napon nem lesz annyi időnk lazsálni, mint tegnap. A terep nehezebb, több az emelkedő, és a Klenóci Vepor csúcsának meghódításához akár a kezünkre is szükség lehet az utolsó nagy mászásnál. De ha nem szaladunk ennyire előre, akkor rétek, legelők, faházak, idilli hangulat vár minket reggel. A Klenóci Vepor csúcsáról még messzebb ellátni, mint a Vepor más csúcsairól, úgyhogy érdemes rá mindenképpen felkapaszkodni. A csúcsról leereszkedőben még fenyvesben és lankás lejtőben lesz részünk, majd később bükkösök és néhol meredekebb lejtők szegődnek segítőnkké, hogy kis idő elteltével a busznál öltözzünk át a hazaúthoz.

Menetidő: kb. 6 óra
Szintemelkedés: kb. 800 m

Részletes információk a www.marci-tura.extra.hu/vepor2009.pdf fájlban olvashatók!
2009-11-20in11115411
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com