18.204.227.34
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
3
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Paszkál nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.10.30 - Szitnya FDorkáékkal

Víztározó-Szitnya (1009m) Szitnya vára.
Ha időnkbe belefér Gyimes vára a szelídgesztenyéssel, ez a távot 7 Km és 240m szinttel megdobja és az útiköltséget is autónként kb 2000 Ft-al
Sajnos létszámstop lesz 15 főnél, ezért csak az első 15 lehet biztos a dologban, bár ha többen leszünk megpróbálom megoldani, hogy kitoljuk a létszámstopot.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2010.10.30 07.00 (szombat)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
13 km
Szintemelkedés:
480 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
LappantyúPgábor
Teljes útiköltség:
1400 Ft
A költségekről:
6600 Ft/ autó, ez oszlik meg a benne ülők között, ha Gyimesre is eljutunk további 2000 Ft oszlik meg a bennülők között.

Pár Eurot nem árt hozni, esetleg, ha valaki enni inni akar, mert erre már a forintot nem fogadják el!
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Mivel autóval megyünk mindenképpen kérek jelentkezést a fórumban! Sajnos létszámstop lesz 15 főnél, ezért csak az első 15 lehet biztos a dologban, bár ha többen leszünk megpróbálom megoldani, hogy kitoljuk a létszámstopot.
Találkozás 7:00 Hungária krt Thököly sarok, ezen kívül a fórumban megbeszélhetjük igény esetén a Kispest,Népliget vagy egyéb találkozási pontokat.
A program rövid leírása:
A mesés víztározónál parkolunk és innen indulunk a Szitnyára (1009m) fel. A tetején kicsit kiülünk a sziklacsúcsra és gyönyörködünk a panorámában, a Tátrát sajna nem fogjuk látni, pedig látható innen, de nekem csak 2X sikerült látnom a rengeteg alkalomból, mert még nyáron is nagyon tiszta idő kell hozzá, de a környező hegyek is mesésen néznek ki innen. Itt van egy menedékház, melynek nyitva tartása elég fakultatív, de ha nyitva van lehet sörözni, vagy csúcscsokit venni. Innen egy aszfaltúton indulunk lefelé a várhoz, ezen útról elvileg a Kékes is látható, de szerintem most ezt sem fogjuk látni, a páratartalom miatt, viszont, ha szerencsénk van a Börzsönyt és a Burdát igen. A várat megtekintjük, majd folytatjuk utunkat lefelé egy kis forrásig, majd a S jelzésen visszakanyargunk a kocsihoz.
Amennyiben 14 óráig visszaérünk a kocsihoz, nekivágunk még egy túrának, igaz már Dorkáék nélkül.

Gímes (Jelenec) község melletti víztározótól indulunk végighaladunk a védett szelídgesztenyésen ahol 300-500 éves gesztenyefák állnak. Esetleg, ha még van megint gyűjtünk megfelelő mennyiségű gesztenyét, majd felérünk Gímes várába ami magában is mesés várrom, és a panoráma is kiváló. Innen a S jelzésen ereszkedünk vissza a kocsikhoz. Ez 7 km és 240 méter szinttel emeli meg a túra távját és autónként kb 2000 Ft-al az útiköltséget.

Amennyiben 14 óra után érünk vissza a kocsikhoz bemegyünk Selmecbányára, és felmegyünk a kálvárián, meg esetleg a várba is, ami inkább csak egy tömb épület, és bemenni csak belépővel lehet, mert múzeumként működik.
Mindenki hozzon fejlámpát, vagy elemlámpát, mert lehet a túra végére ránk sötétedik!
Érkezés Pestre éjfél körül.
2010-10-30in61400875
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com