18.204.227.34
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Paszkál nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2010.11.14 - Minket vár a Gímesi vár

Garamszentbenedeki kolostor-Gímes-Jelensky patak-Gímesi vár-Gimeskosztolány-Velky Lysec-VelcicebrFejlámpa, vagy elemlámpa kötelező, mert a túra végére ránk sötétedhet!!!

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2010.11.14 06.30 (vasárnap)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
15 km
Szintemelkedés:
500 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
LappantyúPgábor
Teljes útiköltség:
1580 Ft
A költségekről:
7900Ft/ autó ez oszlik meg a benne ülők között.
Pár Eurot nem árt hozni, esetleg, ha valaki enni inni akar, mert erre már a forintot nem fogadják el! Esetleg, ha nem akarjuk elenni-inni elkölthetjük kerékbilincsre. :-)))))
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Autóval megyünk, ezért mindenképpen kérek a fórumban jelentkezést! Fejlámpa, vagy elemlámpa kötelező! 6:30 Thököly Hungária sarok, ezen kívül a fórumban egyeztethetünk más találkozási pontot pl: Kispest, Népliget, Flórián tér, stb.
A program rövid leírása:
2010.11.14 - Minket vár a Gímesi várKifelé menet megállunk megcsodálni a Garamszentbenedeki kolostort, de ez csak 100-200 méter séta, majd folytatjuk utunk. Jelencen (Gímes) a víztározónál parkolunk, 1 autót átjuttatunk a túra végpontjához Velcicébe, ez kb 35 perc, addig a társaság gyönyörködhet a tóban. Visszaérve máris indulunk a Jelensky patak mentén a vár felé. Közben az utunkba eső szelídgesztenyést megcsodáljuk. A Várnál kis pihenő, a nem kis méretű várat megcsodáljuk, és 2 ládikát is megkeresünk. Meg persze a kilátásban ami szintén mesés gyönyörködünk kicsit. Majd elindulunk lefelé, egy helyen teszünk 300 méter kitérőt egy kilátóponthoz, majd folytatjuk utunkat lefelé Kosztolany pod Tribecom (Gimeskosztolány). A falucskán áthaladunk, és egy másik hegyre (Velky Lysec) egy szép kilátóponthoz mászunk fel. A kilátás, és szép szikla, meg a turistaház megtekintése után folytatjuk utunkat Velcice településre. Itt a sofőrök ismét akcióba lendülnek, a többiek meg a kb 35 perc alatt vagy várost néznek, persze úgy hogy nem vesznek el, vagy kocsmáznak. A túra során 4-5 com-os csészét is felbontunk.
A túra távját nem mértem le idő hiányában teljesen pontosan ezért 2-3km plusz mínusz lehet.
A Turát 17 óra körül fejezzük be, de az autók áthozása és a haza vezető út miatt kb 21-22 körül érünk Pestre.
Fejlámpa, vagy elemlámpa kötelező, mert a túra végére ránk sötétedhet!!!
2010-11-14in61412999
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com