3.236.122.9
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Gizella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.03.06 - Csábrági vár+pár érdekesség a környéken

Nőnapra, persze nem csak Nőknek! Hrusov (Magasmajtény)- Strán hegy kálváriával- Prasny vrch hegy kilátóval- Litava folyó- Csábrág vára. Fej vagy elemlámpa kötelező!

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.03.06 07.00 (vasárnap)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
13 km
Szintemelkedés:
340 m
Rövid túra (6-18 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Körte
Teljes útiköltség:
1160 Ft
A költségekről:
5800 Ft/ autó, ez oszlik a benne ülők között.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
A fórumban mindenképpen kérek jelentkezést, mivel autóval megyünk! 7:00 Hungária Thökölyi sarok, a fórumban egyéb találkozási pontot is egyeztethetünk Kispest, Népliget, M3 Shell, M2 Shell stb.
A program rövid leírása:
2011.03.06 - Csábrági vár+pár érdekesség a környékenKrizne Cestyben lerakunk egy autót, majd bemegyünk Hrusov-ba (Magasmajtény). Megnézzük a Hontianska parád helyszínét, ami egy várhoz hasonlít. Majd nekiindulunk a meredeknek és felmászunk az 520m-es Strán-ra és megnézzük a kápolnát és a kilátást. Ezután tovább haladunk a Prasny vrch dombocskára, ahonnan gyönyörködünk a kilátásban. Innen leérünk ahol az előzőekbe az egy autót hagytuk, ezzel visszaszerezzük a többi autót is és elmegyünk a Csábrági túra kezdő pontjára. Itt egy kicsit a Szlovák kéken haladunk, majd letérünk jelzetlen utakra és egy kis patak mellett haladva elérünk a Litava folyóhoz, ezen egy hídon átkelünk, ami remélem áll, mert különben elég mókás lesz a dolog. Innen már látjuk messze a Csábrági várat magasodni ami igen impozáns látvány. A folyócska mellett haladunk a vár felé a völgyben, majd lesz egy patakátkelés, itt nincs híd, de megoldjuk valahogy, ez pici patak. A vár közben egyre közelebb kerül hozzánk, és kívülről tulajdonképpen megkerüljük, mert a bejárata a másik oldalon van. A várban megpihenünk és gyönyörködünk a kilátásban ami pazar, meg a vár tekintélyes rommaradványaiban. Ezután a kéken visszajutunk a kocsikhoz.
Amennyiben időnk engedi megnézzük a Bozoki várat, meg Jávorosnál mennyire komoly a katonai helyzet, ez esetben kb 2100ft/ autó nő a költség, ha ennyi időnk nem marad, csak kevesebb akkor Kékkő várát nézhetjük meg + ba ez kb 1000Ft/autó plusz költség.
Rossz idő esetén eltoljuk másik időpontra és helyette feldobok másik túrát amire akkor újból kell jelentkezni! Legkésőbb péntek délig a fórumba jelzem meg lesz e tartva, addig már pontosan látni milyen idő lesz vasárnap és így még mindenki tud másik túra után nézni!
Fej vagy elemlámpa kötelező!
Pestre érkezés 22 körül.
2011-03-06in61605548
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com