3.236.122.9
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
5
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Gizella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.06.18 - Somoskő Ajnácskő Söreg várai

Somoskő Petőfi emlékhely- Somoskői vár- Bazaltorgona- Krúdy forrás- Pogányvár- Ajnácskői vár- Söregi vár. Fej vagy elemlámpát hozzon mindenki, ha megcsúszunk szükség lehet a végén rá.

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.06.18 07.00 (szombat)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
25 km
Szintemelkedés:
530 m
Középhosszú túra (15-35 Km)egy-egy húzósabb emelkedővel tarkított közepes minőségű út vagy lankás, de nehezebben járható turistaút (pl. patakvölgy, szurdok)Egynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra során geoláda
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Lappantyú
Teljes útiköltség:
1740 Ft
A költségekről:
Kb. 8690 Ft/autó ez oszlik a benne ülők között.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Mindenképpen kérek a fórumban jelentkezést, mert autóval megyünk! 7:00 Hungária Thököly sarok, a fórumban egyéb talipontokat is egyeztethetünk pl: Kispest, Népliget, M3 Shell kút stb.
A program rövid leírása:
2011.06.18 - Somoskő Ajnácskő Söreg váraiSomoskőről vágunk neki a túrának, de előtte az autókat átjuttatjuk Söregre. Itt megtekintjük a Petőfi emlékhelyet és az impozáns várat, a tornyából a környező várakat és a Mátrát is megcsodáljuk. Valószínű még a vár előtt álló őrbódét is láthatjuk, ahol néhány éve még ellenőrizték az útlevelet, mert a vár már Szlovák területen van. Innen elindulunk lefelé és megcsodáljuk a Bazaltorgonát, majd áthaladunk a Bukovinsky patakon pár hídon. (Amik reméljük állnak, de ha mégsem akkor megépítjük):-)
Ezt követően Krúdy forrás mellett haladunk el, majd ismét hidakon át át kelünk a Bukovinsky patakon. Ezután egy kőbánya mellett is elhaladunk, ott eldöntjük, hogy 200 méteres kitérővel megnézzük, vagy kihagyjuk.
Majd elhaladunk két névtelen forrás mellett és beérünk Obracna település szélére ahol is egy kis tó mellett visz el utunk.
Ezt követően jön egy szép szikla és a Pogányvár (578 m) itt már érdemi vár nem áll csak szikla van de cserébe mesés a panoráma. Az utunkat folytatva elérünk egy újabb érdekes sziklát, majd a Tilic hegy következik és a Gortva patakon átkelve beérünk Ajnácskőre. Itt felmászunk a vár maradványaihoz, ahonnan megint csak mesés a panoráma, úgy a településre mint a környék hegyeire. A Gortva patakot megint keresztezzük és elhagyjuk a települést és átmegyünk Söregre.
Söregen ismét felmászunk a várhoz, ami inkább csak egy szikla, de innen is mesés a panoráma. Itt visszaszerezzük az autókat és irány haza.
Ha minden igaz és remélem úgy lesz még sötétedés előtt visszaérünk az autókhoz, de ha megcsúszunk ránk sötétedhet, ezért fej vagy elemlámpát hozzon mindenki!
Pestre érkezés kb éjfél körül.
2011-06-18in33316888
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com