3.236.122.9
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
7
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Gizella nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2011.08.06 - Polana csúcstúra 23 méteres vízeséssel

Amennyiben valaki vállalja, hogy egy gyengébbekből álló csapatot kb 3 km-en elvezet ahol össze tudunk találkozni lehet egy B csapat, a vízesést, csúcsot ők is látják, csak jóval barátibb utat kell megtenniük. Az A csapatot én vezetem és ez mindenképpen megy a B csapat csak a fent leírtak megvalósulása esetén lehetséges! Mindkét csapatba csak az jelentkezzen akinek nem okoz gondot le és felmászni egy 23 méteres vaslétrán ami egy helyen a szikla miatt le is szűkül! (Aki geodéziai toronyba mászott már fel annak nem lesz gond ez a létra sem.) Jelentkezéskor kérném mindenki jelezze A vagy B csapat, sofőr, vagy utas lenne! A csapatnak fejlámpa kötelező!br

A túra vezetője saját kérésére törölte magát a Sétafika rendszeréből
VAGY
szabályszegés miatt ki lett tiltva!
- - -
Indulás:
2011.08.06 07.00 (szombat)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
25 km
Szintemelkedés:
1040 m
Középhosszú túra (15-35 Km)sok-sok erős emelkedő-lejtő, vagy közepes emelkedőkkel tarkított, ám nagyon rossz útviszonyokEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túra
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
LappantyúKriszh
Teljes útiköltség:
1710 Ft
A költségekről:
Kb 8540 Ft / autó, ez oszlik a benne ülők között.
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Mindenképpen kérek jelentkezést a fórumba, mert autóval megyünk! 7:00 Hungária Thököly sarok, a fórumban egyéb talipontokat is egyeztethetünk pl: Kispest, Népliget, M3 Shell kút, M2 Shell kút stb.
A program rövid leírása:
A csapat:
Ezt a távot csak erőseknek ajánlom, mert elég nehéz terep 1040 méter szint és mivel sok a ki és hazaút haladnunk is kell. Ha 3 Km/h-s tempót tartunk este 9 körül érünk vissza az autókhoz és éjfél körül érünk Pestre.
A vaslétra egy helyen a szikla miatt el is szűkül. Tehát csak azoknak ajánlom ezt a túrát akik fel mernek egy sziklafalon lévő 23 méteres vaslétrán mászni!
Ez a csapat biztos indul és én vezetem végig.
Hrinova településen az 526-os úttól indulunk, de előtte feljuttatunk egy autót 6,5 Km-el feljebb ahova majd visszaérkezünk a túra végén. A települést elhagyva a Bystry patak mellett haladunk fel egészen a Bystro vízesés aljáig, ez a szakasz elég kemény lesz, mert a patakmeder sziklákkal teli, és a térkép szerint pár patakátkelés is lesz, hozzá híd meg nem valószínű, bár építeni szerintem nem kell a köveken átjutunk. Amikor nem a patakmederben megyünk is sziklás részek lesznek. A Vízesés aljában tartunk egy nagyobb pihenőt, gyönyörködünk és fényképezkedünk eme mesés természeti adottságnál. Ezt követően felmászunk a 23 méteres létrán a sziklafalon és föntről is megcsodáljuk a vízesést. Majd tovább emelkedünk, elhagyjuk a Polana Hotelt és felkaptatunk a csúcsra (1458 m). A csúcsról visszaereszkedünk a Polana hotelhez, ha jó időt futottunk beülhetünk a bárba enni inni, de csak ha nem túl későn érünk oda. Ezt követően a S jelzésen ereszkedünk vissza az autókig.
Mivel valószínű este 9 körül érünk le fej vagy elemlámpa kötelező!!!
Pestre érkezés éjfél körül.

B csapat:
Ez csak akkor működik, ha van valaki aki hajlandó a Polana Hotel parkolójáig autóval onnan meg gyalog kb 3 Km-et vezetni a csapatot ahol találkozunk, onnan együtt vezetjük a csapatot végig. A Polana hotel parkolójában elválunk, mi folytatjuk utunkat, a rövidtávosok meg beülhetnek az autóikba.
Természetesen szívesen adok pontos koordinátákat, térképet, és akár pontos útleírást is.:-)
Ez a csapat később is indul kb 3 órával és 3 órával hamarabb haza is ér, mint a kiírásban, tehát kb 10 órás indulás és 21 órás Pestre érkezés várható.
Ez a táv 18 Km 510 méter szinttel a túra nehézségi foka pedig 3-as a 23 méteres vaslétra miatt.
A Polana hegységben a Polana nevű hotelnél parkolunk. Innen kezdünk ereszkedni a egy idő után a Bystry patak mellett haladunk és egy helyen át is kelünk rajta. Majd elérjük a 23 méteres Bystro vízesés tetejét. Itt a bátrabbak lenézhetnek, hogy hova érkezik a víz, mert fentről lenézve is pazar látvány.( A tetején van egy fa amibe meg lehet kapaszkodni, így a bátrak teljesen a szélére állhatnak) Innen egy vaslétrán kell leereszkedni, ezért lett nem II-es hanem III-as a túra nehézsége. A vaslétra egy helyen a szikla miatt el is szűkül. Tehát csak azoknak ajánlom ezt a túrát akik le mernek egy sziklafalon lévő 23 méteres vaslétrán mászni! Aki geodéziai toronyba mászott már fel annak biztos, hogy menni fog. Leérve szintén gyönyörködünk a vízesésben és elkészítjük a megfelelő mennyiségű fotót. Ezen kívül még megcsodáljuk a sok hatalmas sziklaképződményt a jó pár bivakjával. Ezután visszamászunk a létrán és irány az 1458 méteres csúcs. Közben egy forrás mellett haladunk el ennek vize elvileg iható is. Sajnos a csúcson a fenyőerdő miatt nincs kilátás, de kicsit tovább haladva a gerincen már mesés panoráma tárul elénk. Innen visszatérünk egy jó kis ereszkedéssel a kocsikhoz.
2011-08-06in33416232
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com