18.204.227.34
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
4
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Paszkál nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2014.07.05 - Fel a Krivánra!

Újra ellátogatunk Magas-Tátrába, és egy két napos kiruccanás keretében felmegyünk a Kriván 2494m magas csúcsára, majd másnap rövid levezető túrát tartunk.

Túravezető:
Pretorian
Indulás:
2014.07.05 05.00 (szombat)
Érkezés:
2014.07.06 (vasárnap)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
20 km
Szintemelkedés:
1100 m
Középhosszú túra (15-35 Km)extrém/magashegyi túrák - esetleg speciális felszerelést igénylő mutatványok (erről írj bővebben a leírásban...)Két napos (egy éjszaka megszállsz, megalszol valahol)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Kifejezetten felnőttek részére szervezett program
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Biztosra jelentkeztem:
7pettyes
Részt vettem a túrán és ezt jelöltem is:
Atilla7pettyes
Teljes útiköltség:
4000 Ft
Teljes szállásköltség:
4500 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Bárki, aki bírja...
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Budapest Keleti Pu. parkolója
Jelentkezési határidő:
20140701
Tervezett max. létszám:
9 fő
A program rövid leírása:
Idén harmadszor is ellátogatunk a Magas-Tátrába, ezúttal a Kriván csúcsát célozva meg fő úticélunkként. Szombat hajnalban indulunk Budapestről, és egész a Csorba tó partjáig utazunk a járgányokkal. Itt az autókat lerakva rögtön felcuccolunk, és meg is kezdjük a túránkat a tó partján haladva a piros jelzésen. Utunk első öt kilométerén még nem lesz nagy szintemelkedésünk, és első pihenőnket a Jamszkó-tó partján tartjuk majd meg. Innentől egyre komolyabb szintemelkedéssel fogunk megküzdeni, ami alaposan meg fogja dolgoztatni a lábizmainkat, és a tüdőnket, és megkezdjük a csúcstámadásunkat a Kriván felé. A csúcsra felérve megpihenünk, gyönyörködünk a kilátásban, lesz időnk bőven minderre. Ha már túl vagyunk mindezeken, megkezdjük az ereszkedést vissza a gépjárművekhez. Az autókhoz érve elindulunk az éjszakai szállásunkra Poprádba, és itt pihentetjük ki a hegy megmászásakor megfáradt tagjainkat. Reggel szállásunkat elhagyva hazaindulunk, és még egy levezető rövid túrát tartunk, és megnézzük a Fátyol-vízesést ami szintén a Csorba-tótól nem messze található. Innen a délután folyamán hazaindulunk. Kis kirándulásunk nehéz magashegyi túra, így csak azoknak ajánlott, akik jól bírják a nagy szintemelkedéseket, viszont ha eljössz, és kibírod, akkor biztosan életre szóló élmény lesz. Felszerelés, ruházat a szokásos, tehát réteges öltözet, mert a csúcson nem biztos, hogy a fürdőruci az ideális, normális magasszárú túrabakancs, túrabot, három liter folyadék, picicsoki, egyéb élelem. A túrán mindenki kizárólag a saját felelősségére vesz részt, magashegyi biztosítás megkötése ajánlott. A szállás díját foglalóként kérem majd utalni a később megadott számlaszámra legkésőbb július másodikáig.
2014-07-05in1619520
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com