18.204.227.34
tavasz
aedc77
105325
e4f3d1
dizajn/fejleckepek/hatter_20210322095002_tavasz.jpg
0
2
nincs
program

Túra - Kirándulás - Kerékpártúra - Vízitúra - Ingyenes szervezéssel

Ha van Paszkál nevű ismerősöd, hívd fel és kívánj boldog névnapot!

Ez egy befejeződött túra! El ne indulj rá!
2015.05.16 - Kirándulás és városnézés Szlovákiában

Megnézzük Selmecbányát és kirándulunk a Selmeci-hegységben

Túravezető:
Gaborm
Indulás:
2015.05.16 08.30 (szombat)
Tájegység:
Szlovákia
Táv:
Menet közben kialakul...
Szintemelkedés:
Menet közben kiderül...
Rövid túra (6-18 Km)könnyű túra enyhe emelkedőkkelEgynapos (szállás igénybevétele nélkül hazatérsz róla)Csak nappali túratelekocsis rendszerrel
Túra doc Túra nyomtatható változata Túra kalória égetés
Teljes útiköltség:
1700 Ft
Mindenkit szívesen várunk, de kik azok, akikre főként számítunk?
Fiatal felnőttek (kb.20-45 év közt)
Találkozóhely (illetve indulással kapcsolatos egyéb infók):
Találkozó: 8:30, Mexikói úti földalatti végállomás kijáratánál, a felszínen
Jelentkezés:
Jelentkezés: menj a www.tinyurl.com/kir-vn-slov oldalra, és ott jelentkezz!

Telefonon vagy SMS-ben nem lehet jelentkezni vagy információt kérni.

Fontos tudnivalók: www.tinyurl.com/kirandulasok-info - itt a legtöbb kérdésre megvan a válasz.
Ha kérdésed van, és a program kiírásban és a tudnivalók között sem találod a választ, írj e-mailt a gabormturak@gmail.com címre!
Tervezett max. létszám:
16 fő
A program rövid leírása:
2015.05.16 - Kirándulás és városnézés SzlovákiábanSzombaton egy különlegesen helyre megyünk, egy nagyon szép, mesebeli városba, Selmecbányára, és a környező Selmeci-hegységbe. Szombaton száraz idő várható Szlovákiában, ne tévesszen meg senkit, ha csütörtökön vagy pénteken esik az eső. Érdemes kihasználni, hogy most még nincs olyan meleg, és az idő kiválóan alkalmas városnézésre. Szlovákiának Magyarországhoz közel eső részére megyünk. Selmecbánya a középkorban és a kora újkorban nagyon fontos város volt, ezüst- és aranybányái voltak. Később elvesztette jelentőségét, nem fejlődött, és ez azért szerencsés, mert megmaradtak több száz éves épületei. Hegyek veszik körül, ez még többet ad az élményhez. A Selmeci-hegység majdnem olyan magas, mint a Mátra (1009 m), ez Szlovákiában nem számít magasnak. A programnak az erdei kirándulás része most elég rövid lesz (nem írok távot), annak ajánlom, aki 16 km-t is bírna, de kevesebbel is megelégedne. Selmecbányán megmutatom nektek a város főbb látnivalóit, és lesz szabad program, amikor mindenki azt nézi meg, amit szeretne. Több lehetőség között lehet választani, pl. képtár (értékes 13.-20. századi képekkel és szobrokkal), ásvány-kiállítás, régi bútorok, fegyverek, stb. kiállításai, vagy egyszerűen csak lehet sétálni a városban vagy beülni egy vendéglőbe. Elég későn érünk haza Budapestre, ezért ha valakinek el kell érnie egy buszt vagy vonatot, jelentkezéskor jelezze. Ha valaki autóval jelentkezik, de nincs Pest megyei autópálya matricája, ezt is jelezze.

Utazás: csak autóval. Akiknek van autójuk, helyet adnak azoknak, akiknek nincs. A jelentkezők e-mailben kapnak arról tájékoztatást, hogy kinek jutott hely.
Visszaérkezés: 21:00 - 22:00
Jelentkezési és lemondási határidő: előző nap 18:00
Társaság: A résztvevők döntő többsége 20-45 éves, a maximális létszám 16 fő.

Fontos figyelni a többiekre és alkalmazkodni hozzájuk. Csak az jöjjön, aki viselkedésével nem hátráltatja a csoportot és elfogadja, hogy a túravezető vezeti a túrát, határozza meg az útvonalat, és dönt, amikor szükséges. Kutya csak pórázon jöhet. Ez egy nem dohányzó program.

2015-05-16in1637986
ajándéklista
gombazo.hu
zugarus.com